zaterdag 27 juni 2009

Saté babi



Varkenssate, altijd lekker. Deze keer heb ik het niet aan stokjes geregen, maar gewoon gebakken in de marinade. De marinade zelf heb ik als saus opgediend. Ik heb het gegeten bij nasi goreng.



Ingredienten
250 g varkensvlees
1 ui
1 teentje knoflook
2 tl verse, geraspte gember
t tl tamarinde
3 el water
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
½ tl zout
1 tl palmsuiker

Bereiding
Snijd het vlees in blokjes.
Pureer in een keukenmachine de ui, met de knoflook, gember, tamarinde en water, ketjap, sambal, zout en suiker.
Meng met het vlees en laat marineren.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak het mengsel tot het vlees gaar is en de saus wat ingedikt.

Saté babi

Saté should be cooked under the grill on skewers. This time I fried it together with the marinade, turning the marinade in a delicious sauce. I ate it with nasi goreng.

Ingredients
250 g pork meat
1 onion
1 clove of garlic
2 tsp fresh, grated gingerroot
t tsp tamarind (ready for use)
3 tbsp water
2 tbsp ketjap manis (Indonesian sweet soy sauce)
1 tsp sambal oelek
½ tsp salt
1 tsp jaggery or palm sugar

Method
Chop the meat in little piece, approx 2 cm.
In a food processor blend the rest of the ingredients.
Put in a bowl, stir in the meat and let marinade.
Heat a little oil in a frying pan and fry the meat with the mixture until the meat is done and the sauce has thickened a bit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...