zaterdag 27 juni 2009
Pizza
Af en toe maak ik zelf pizza. Het is niet zo moeilijk. Het helpt wel als je een pizzasteen hebt, dan wordt de bodem lekker krokant.
Ingredienten
Maakt twee kleine pizza's. Voor grotere, neem 100 g bloem en semolina en 120 ml water. Vermeerder de overige ingredienten ook met 25%, behalve de gist.
75 g bloem
75 g semolina
1 el olijfolie
½ tl zout
1 el citroensap
½ tl instant gist
90 g water
Bereiding
Een half uur voordat de eerste pizza de oven in gaat, leg je de pizzasteen in de oven en verwarm je de oven voor op zo heet mogelijke temperatuur.
Meng de droge ingredienten door elkaar. Roer dan het water, citroensap en olijfolie erdoor tot het een homogene massa wordt. Kneed 10 minuten tot het glad en elastisch is. Laat rijzen tot het in volume is verdubbeld. Sla de lucht eruit, verdeel in twee stukken, draai er balletjes van. Laat nog een uur rijzen. Bestrooi een werkoppervlak met bloem. Duw met je vingertoppen een van de balletjes een beetje plat. Bebloem een deegroller en rol het uit tot een dunne lap van 20 cm in doorsnede.
Leg de lap op een vel bakpapier.
Bestrijk met olijfolie en beleg met de vulling naar keuze. Leg er niet teveel op, dan wordt het niet snel genoeg gaar.
Schuif het deeg op de pizzasteen en bak 5 minuten. In de baktijd maak je snel de andere pizza.
Mijn vulling: tomatensaus, salami, ham, gorgonzola en paprikareepjes.
Pizza
Ingredients
Makes 2 little ones.
75 g flour
75 g semolina
½ tsp yeast
½ tsp salt
1 tbsp olive oil
1 tbsp lemon juice
90 g water
For 2 large ones: take 100 g of flour and semolina and 120 g of water.
Method
30 minutes before the first pizza has to be baked, put a pizza stone in your oven en preheat to the highest possible temperature.
Make a mixture of the dry ingredients. Add in the water, olive oil and lemon juice. Mix until a dough forms. Knead for 10 minutes, until smooth and pliable. Let rise for 1½ hour or until doubled in volume. Knock it down, divide in two and form into little balls. Let rise again for 1 hour.
With your hands, pat one of the balls flat. Flour a roller pin and roll the dough out to a thin cirkel of approx. 20 cm in diameter.
Put it on a sheet of baking paper. Brush with olive oil. Put your filling on it.
Slide the dough on the pizza stone and bake for 5 minutes. In the meantime, repeat with the second dough ball.
My filling: tomato sauce, salami, ham, gorgonzola and strips of bell pepper.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten