dinsdag 5 oktober 2010
Astoriasoep
Een soeprecept van Jamie Oliver uit zijn boek Jamie's Amerika. Bij een Turkse winkel kon ik Sumac op de kop tikken en Zahtar maak je zelf door Sumac te mengen met tijm en geroosterd sesamzaad. Heerlijk!
Kook 75 gram bulgur in 15 minuten gaar in de dubbele hoeveelheid water qua volume. Hak 1 ui, 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika, 4 tenen knoflook fijn. Bak ze op hoog vuur even aan met een scheut olie, zout en peper. Zet het vuur wat lager. Voeg 2 el sumac, 2 el zahtar, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gerookte paprika toe. Roer even en bak een paar seconden mee. Voeg dan 1 blik tomaten, 12 doormidden gesneden kerstomaatjes, 1,3 liter bouillon toe. Voeg de bulgur toe en laat nog een paar minuten koken.
Ik heb het geserveerd met Turks brood, maar Jamies's suggestie van tortilla's zal ook lekker zijn. Ik vond het een erg lekkere soep, apart en vol van smaak door de specerijen.
Astoria soup
A recipe from Jamie Oliver from his book Jamie's America. It tells you to add sumac and zahtar. I bought sumac from a Turkish store, and made zahtar by mixing sumac, thyme and roasted sesame seeds. Very delicious!
Boil 75 g bulgur for 15 minutes in double the amount of water (in volume). Chop 1 onion, 1 each red, green and yellow bell pepper, 4 cloves of garlic. Fry on high heat for a few minutes. Lower the heat and add the following spices: 2 tbsp sumac, 2 tbsp zahtar, 1 tsp ground cumin, 1 tsp smoked paprika (pimentón). Stir and fry for a minute. Then add 1 can of tomatoes, 12 halved cherry tomatoes, 1,3 liter stock. Add the bulgur and boil for a few minutes. Garnish with chopped mint.
I served it with Turkish bread, but I guess that Jamies suggestion of flour tortilla's would be nice too. It had a distinctive taste because of the spices. Very good indeed.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten