donderdag 21 oktober 2010

Bulgur salade



Dit recept is van Ainsley Harriott, bekend van het Engelse kookprogramma Ready Steady Cook. Het is van zijn boek Feel-Good Cookbook. Dit boek heb ik eens tweedehands bij De Slegte gekocht, en nu ik het weer eens doorbladerde had ik zin een paar van zijn recepten te maken. Ik had laatst bulgur gekocht omdat het in de Astoriasoep van Jamie Oliver moest, en dit is een mooie gelegenheid wat meer met bulgur te doen. Mijn man zei, op enigszins verraste toon, dat hij het eigenlijk wel heel lekker vond, en ik was het met hem eens.

Het vorige recept Bloemkool-couscous bevatte helemaal geen couscous. Dit recept bevat wel bulgur. :-)



Ik behandel bulgur net als rijst. Doe een kop bulgur in een pannetje met 1½ kop heet water. Breng aan de kook en laat 15 minuten op heel laag vuur gaarkoken. Net als met rijst absorbeert de bulgur het water. Koken is misschien niet eens nodig, want veel recepten geven de aanwijzing de bulgur te laten wellen.

Ik heb kalkoenfilet ingesmeerd met zout, peper en ras el hanout en in een koekenpan gedaan om te bakken.

Daarna maakte ik de dressing. Neem 4 of 5 gedroogde abrikozen en snijd ze in blokjes. Doe hetzelfde met ½ komkommer. Hak 2 el verse munt en 2 el verse peterselie fijn. Volgens het recept moesten er ook nog granaatappelpitten in, maar die had ik niet. Ik hakte in plaats daarvan 1 trostomaat in blokjes. Haal een flinke handvol pistachenoten uit het omhulsel. Snijd 2 lente-uitjes in ringetjes. Ondertussen is de bulgur gaar en kunnen al deze ingrediënten erdoor geroerd worden. Voeg nog wat zout, peper en sap van ½ citroen toe en proef of het goed op smaak is.

Verder gaf ik er een tzaziki-achtige salade bij van yoghurt, munt, beetje zout, scheutje extra vergine olijfolie en geraspte komkommer.

Uit het boek:






Bulgur salad

This is a recipe from Ainsley Harriott, well known for the English cookery show Ready Steady Cook. It's from his book The Feel-Good Cookbook. I bought this book secondhand and was looking through it, and felt like making this recipe when I saw it. I had bought bulgur recently for the Astoriasoup from Jamie Oliver and thought this would be a nice way to use it again. My husband told me, in a little bit suprised tone, that he actually liked it very much. I agreed (but wasn't so surprised about it).

The previous recipe Cauliflower couscous didn't contain any couscous. Thís recipe does contain bulgur :-)

I treat bulgur the same way as rice. Put 1 cup bulgur in a pot, add 1½ cup hot water, bring to the boil and let simmer softly on very low heat for 15 minutes. (Maybe you can omit the simmering, because a lot of sources tell you to let it soak in hot water for 15 minutes. I didn't try that.)

I sprinkled salt, pepper and ras el hanout on 1 turkey breast fillet and put it in a frying pan along with some oil.

Then I made the dressing. I cubed 5 dried apricots, ½ cucumber and 1 tomato (the tomato was instead of the pomegranate seeds that should be put in, but I didn't have)I shelled a large handful of pistachios, and sliced 2 spring onions. I chopped 2 tbsp fresh mint and 2 tbsp fresh parsley. When I was ready with all this, the bulgur was done. I mixed it up with these ingredients and added salt, pepper and juice of ½ a lemon. I adjusted the seasoning to taste.

I served it with a tzaziki-like salad made from yogurt, mint and grated cucumber, little bit salt and a splash of extra vergine olive oil, and the fried turkey.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...