donderdag 9 juni 2011

Aardappel-preisoep met gerookte zalm



Dit gerecht is gebaseerd op een recept van Delia Smith, uit haar boek Complete Cookery Course.



Snijd 3 dikke preien in halve ringetjes. Snijd 2 middelgrote aardappelen in blokjes. Snipper 1 ui.

Verhit boter in een grote pan en bak de ui en prei zachtjes, ong. 5 minuten. Voeg de aardappel toe en bak even mee. Voeg 1¼ liter kippenbouillon toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Volgens het oorspronkelijke recept van Delia Smith moet er nog creme fraiche in, maar ik vond de soep zo al lekker, en heb het achterwege gelaten.
Snijd 200 g gerookte zalm in stukjes. Leg ze op een hoopje in het soepbord en schenk de soep eromheen. Garneer met verse kruiden zoals peterselie of bieslook.

Geschikt voor de Barbecook Hercules.


Uit het boek:

QR-code:







Leek, Onion and Potatosoup with smoked salmon

This dish is based on a recipe from Delia Smith, from her book Complete Cookery Course.

Slice 3 large leeks in crescents. Chop 1 onion. Dice 2 medium potatoes.
Heat butter in a large pot and fry the leeks and onion 5 minutes. Add the potatoes, fry a few minutes. Add 1¼ liter chicken stock. Simmer for 15 minutes.
In the meantime, slice 200 g smoked salmon in smaller pieces.
Purée the soup with a handheld blender. Season to taste with salt and pepper.
In Delia's recipe sour cream should be added now, but after tasting I decided I liked it as it was, so I left it out.
Pile the salmon in the middle of a soup plate, pour the soup around it. Garnish with fresh herbs, i.e. parsely or chives.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...