donderdag 2 juni 2011
Marokkaanse garnalenschotel
Op de Barbecook Hercules gemaakt, lekker buiten koken. Wat heerlijk is dat toch!
Snipper 1 ui, snijd 1 groene paprika in blokjes. Hak 2 tenen knoflook fijn. Snijd ½ ingemaakte citroen (alleen de schil) in kleine stukjes. Snijd 4 tomaten in blokjes.
Verhit olie in een koekenpan, voeg de ui en paprika toe. Wanneer de ui zacht is, voeg 1 tl hete paprikapasta toe (of 1 tl tomatenpuree en cayennepeper naar smaak) en 1 zakje saffraanpoeder, de tomaat, citroen en knoflook. Laat alles pruttelen tot het een wat zachtere massa is. Voeg 250 g gepelde rauwe garnalen toe. Roer en zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn over de pan. Maak twee kuiltjes in de massa en breek in elk ervan een ei. Laat sudderen tot de het eiwit gestold is, maar het eigeel nog een beetje zacht, en de garnalen gaar zijn. Bestrooi met gehakte korianderblaadjes. Lekker op Marokkaans/Turks brood.
Opmerking: het saffraanpoeder is te koop in kleine papieren pakketjes in een Turks/Marokaanse winkel. Ik betwijfel of het echt saffraan is, want het is een fel oranje poeder en heel goedkoop. Maar het maakt het gerecht wel mooi geel.
Prawns in a Moroccan sauce
I cooked this dish on my Barbecook Hercules. What a wonderful device. I really like cooking outside.
Chop 1 large onion finely. Dice 1 green bell pepper. Finely chop 2 cloves of garlic. Chop the peel of ½ preserved lemon finely. Dice 4 tomatoes.
Heat some oil in a frying pan, add the onion and bell pepper. When the onion is soft, add 1 tsp hot bell pepper paste (or tomatoe purée and cayenne pepper to taste). Add saffran powder, tomato, lemon and garlic. Cook until the mass is a little softer. Add the prawns, spreading them evenly in the dish. Make two little holes in the mass, and break an egg in each of them. Cook until the prawns are pink, the egg white firm, but the egg yolk still a little soft. Sprinkle chopped cilantro leaves on top. Serve on Moroccan bread.
Remark: I bought the saffran powder in little paper bags in a Turkish/Moroccan store. I doubt it's real saffran, for it's cheap and has a very bright orange color. But it does give the dish a nice yellow shine.
Labels:
vis / fish / seafood
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Waarschijnlijk safflower- heb ik ook in Egypte gekocht!
BeantwoordenVerwijderenOh, dat zou kunnen. Ik las op wikipedia dat het als goedkope vervanger van saffraan verkocht wordt, dus dat klopt dan wel. Bedankt voor de info.
BeantwoordenVerwijderen