maandag 13 juni 2011
Tagliatelle met chorizo en venkel
Naar een idee van Jamie Oliver. Hij heeft het met salami gemaakt, maar ik had nog wat chorizo liggen. Het bleek een goed idee te zijn om de salami te vervangen door de chorizo. Ik weet nu natuurlijk niet hoe het smaakt met salami, maar dat kan ik altijd nog een keer uitproberen. De chorizo smaakte er in ieder geval erg goed in. Ook de venkel was erg lekker. Niet te zacht, nog wat knapperig, met wat "beet".
Snijd 100 g chorizo in plakjes of halve maantjes. Hak 2 tenen knoflook fijn. Stamp 1 tl venkelzaad iets fijner in een vijzel, het hoeft geen poeder te worden.
Snijd 1 venkelknol in stukjes. Bewaar het groen.
Kook 120 g tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Ondertussen, verhit wat olie en bak de chorizo, knoflook en venkelzaad een paar minuten. Voeg de venkel toe en laat 5 minuten stoven. Roer af en toe. Voeg 1 blik tomatenblokjes toe, roer en laat nog een paar minuten pruttelen. Voeg wat van het pastakookwater toe tot het een lekker smeuiige saus is. Breng op smaak met zout, peper en 1 à 2 tl balsamico azijn. Giet de pasta af, en voeg toe aan de saus. Meng goed. Serveer, besprenkel met venkelgroen.
Tagliatelle with chorizo and fennel
Based on a recipe from Jamie Oliver. He made it with salami, but I had some chorizo to use up. It was a good decision to substitute the salami for the chorizo. Of course I don't know what it tastes like with salami now, but I can try that some other time. The sauce with the chorizo was very good. I also liked the fennel in the dish. It was a little crunchy, had some "bite". Really nice.
Slice 100 g chorizo in crescents. Chop 2 cloves of garlic. Grind 1 tsp fennel seeds coarsely. Don't make it into a powder.
Dice 1 fennel bulb. Keep the fronds.
Cook 120 g tagliatelle according to package instructions.
Meanwhile, heat some oil and fry the chorizo, garlic and fennel seeds for a few minutes. Add the fennel and let simmer for 5 minutes. Stir so now and then. Add 1 can of tomato cubes, stir and let simmer for a few minites. Add some of the pasta cooking water to the sauce, to get a nice sauce. Season to taste with salt, pepper and 1 or 2 tsp balsamic vinegar.
Drain the pasta, add to the sauce. Mix well. Serve, sprinkled with fennel fronds.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten