zondag 26 juni 2011

Tagliatelle met prei



Snel, gemakkelijk, lekker, vegetarisch, slank, dit gerecht is het allemaal.



Snijd 3 dikke preien in de lengte doormidden, was ze onder de kraan. Snijd ze in halve ringen. Verhit wat olie in een grote pan en bak de prei zachtjes een paar minuten. Voeg een flinke scheut droge witte wijn toe, zet het vuur laag, doe de deksel erop en laat 5 minuten stoven. Voeg zout en peper toe.
Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzigen van de verpakking.
Snijd 3 tomaten in grove stukken. Voeg ze toe om ze warm te laten worden. Giet een scheutje room erbij. Proef en breng op smaak.
Giet de pasta af en vermeng met de prei. Dien op. Ik heb het geserveerd met gebakken zalmfilet. Dit is het enige niet-vegetarische aan de maaltijd, welke je weg kunt laten, als je wilt.



Tagliatelle with leeks

Quick, easy, tasty, vegetarian, low-calory, this dish has all that.

Halve 3 large leeks lengthwise and wash under a tap of cold running water. Slice in half rings. Heat some oil in a large pan and fry the leeks softly for a few minutes. Add a large splash of dry white wine, lower the heat, cover, and simmer for 5 minutes. Add salt and pepper.
Meanwhile, cook the tagliatelle according to package instructions.
Chop 3 tomatoes coarsely. Add to the leeks and let warm through. Add a little splash of cream. Season to taste.
Drain the pasta and mix with the leeks. I served it with fried salmon. This is the only non-vegetarian part of the meal, which you can omit, of course.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...