woensdag 10 augustus 2011

Brood met muhammara en sardientjes



Geïnspireerd door een recept dat ik op het blog Taste of Beirut zag, en omdat er nog een halfvolle pot met geroosterde paprika's in de koelkast stond die op moest, heb ik dit gemaakt. Ik vond de combinatie van smaken verrassend en erg lekker.



Maak eerst de muhammara, volgens een recept van dezelfde blog:

Doe in een keukenmachine de volgende ingrediënten en maal tot een fijne pasta:
2 grote gerookte paprika's (pot),
4 teentjes knoflook,
40 g walnoten,
¾ tl gemalen komijn,
1 el granaatappelsiroop,
1 tl scherpe paprikapasta (aci biber), naar keuze
1 kleine ui,
zout naar smaak,
2 à 3 el extra vergine olijfolie


Beleg 4 sneden boerenbrood royaal met de muhammara. Beleg vervolgens met sardientjes (blik) en Griekse geitenkaas (verbrokkeld). Besprenkel met een beetje olijfolie en strooi er een beetje pul biber overheen. Dat maakt het wat pittiger, en staat ook leuk. Je kunt ook chilivlokken gebruiken.

Zet onder de grill en laat de kaas smelten. De kaas die ik had, smolt niet zo goed, dus toen ik bruine plekjes begon te zien, heb ik het onder de grill vandaan gehaald.


Uit het boek:

QR-code:

Taste of Beirut





Bread with muhammara and sardines

Inspired by a recipe I saw on a blog called Taste of Beirut, and having half a jar of roasted peppers in the fridge needing to be finished, I made this tonight. I thought the combination of tastes was surprisingly good.

First make the muhammara, according to a recipe also found on the blog of Taste of Beirut.

Spread the mixture generously on 4 slices of bread. Then place sardines (from a tin) on top, then crumbled Greek goat cheese. I sprinkled a little olive oil over the bread, and scattered 1 tsp pul biber on top. That makes it a little spicier and it also looks nice. You could also use chili flakes.

Place under a hot broiler until the cheese melts or brown spots appear.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...