zaterdag 6 augustus 2011

Harira



Ik wilde al een tijdje Harira maken, en eindelijk kwam het er dan van. Op internet zijn veel varianten te vinden, met kip, rundvlees en lamsvlees. Ik heb lamsvlees gebruikt. Dat is zo erg lekker! Na vergelijking van de recepten op internet kwam ik uit op het volgende.

Voor 6-8 personen.



Snipper 1 ui. Snijd 250 g lamsvlees in kleine blokjes. Doe de ui samen met het vlees, 1 tl kaneel, 1 tl kurkuma, ¼ tl gemberpoeder, ¼ tl zwarte peper en een klont boter in de pan waarin je de soep gaat maken. Laat de ui zacht worden. Doe er 2 tl tomatenpuree bij. Snijd ondertussen 3 tomaten in blokjes. Ik heb ze niet ontveld. Dan vind je af en toe wat velletjes in je soep, ja, maar ik vind dat niet erg. Als je er niet van houdt, ontvel ze dan eerst door ze in te kruisen met een scherp mesje, 30 seconden in kokend water te houden, en dan in koud water. Je kunt het velletje er nu gemakkelijk af halen.
Doe ze in de pan, voeg 2 liter kippebouillon toe. Ik gebruik geen tablet, maar een pot met kant-en-klare bouillon (AH gevogeltefond of Struik), en vul de rest aan met water. Breng aan de kook en laat 45 minuten pruttelen tot het vlees heel gaar is. Voeg een blikje kikkererwten toe en ½ kop linzen. Laat ze gaar worden in ca. 15 minuten. Breng op smaak met zout. Garneer met peterselie of koriander. Serveer met Marokkaans brood en boter.


QR-code:





Harira

I have wanted to make Harira for some time now, and finally I got to do it. I searched on the internet for recipes. There are a lot of variaties to be found! Some make it with chicken, beef or lamb. I opted for the lamb. After comparing recipes, I decided to do it as follows.

Chop 1 onion. Cut 250 g lamb meat in 1-inch pieces. Put the onion, meat, 1 tsp cinnamon, 1 tsp turmeric, ¼ tsp ground ginger, ¼ tsp black pepper and a knob of butter in a large pot. Fry until the onion is soft and the meat lightly browned. Add 2 tsp tomato purée, stir. In the meantime, dice 3 tomatoes. I didn't peel them beforehand. If you don't like to find pieces of tomato skin in your soup, peel them first by submerging them in boiling water for 30 seconds, then in cold water. The peel should come off easily.
Add the tomatoes to the pot, and 2 liters of chicken stock. I used ready made from a jar. Bring to the boil, lower the heat and let simmer for 45 minutes. Add a can of chickpeas and ¼ cup lentils. Boil until done, ca. 20 minutes. Season to taste with salt. Garnish with a few leaves of parsley or coriander (cilantro). Serve with Moroccan bread and butter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...