woensdag 24 augustus 2011

Kippensoep met dumplings



Lekker recept. Ik heb dit van het blog van Adventures Heart. De dumplings heb ik nog niet eerder gemaakt, maar het was niet moeilijk.



De kippebouillon had ik al eerder gemaakt, en voor dit recept ontdooid. Als je dat nog niet hebt, maak dan kippebouillon door ¼ soepkip, met wat groenten als wortel, ui, prei en selderij en (afgekort WUPS) toe te voegen, eventueel wat andere smaakmakers, zoals laurierblaadje, peperkorrels, takje tijm en knoflook te laten trekken in 3 liter water dat tegen de kook aan gehouden wordt. Hoe langer je de kip laat trekken, hoe lekkerder de smaak, sommigen zeggen minstens 4 uur.

Hak 2 bospeentjes, 2 teentjes knoflook en 2 stengels bleekselderij fijn. Snijd 1 kipfilet in blokjes. Verhit een flinke klont boter in een grote soeppan. Wanneer het schuim is weggetrokken voeg je de wortel, knoflook en bleekselderij toe. Bak 5 minuten tot de groenten zacht zijn. Voeg 3 el bloem toe en roer goed zodat een roux ontstaat. Voeg een kop kippebouillon toe, en roer goed om klontjes te voorkomen. Voeg de rest van de bouillon toe en laat een paar minuten koken. Doe de kip erbij. Voeg 3 el room toe. Breng op smaak met zout en peper. Regel de temperatuur zo dat het zachtjes kookt.

Maak het beslag voor de dumplings. Doe 150 g bloem, ½ tl zout en ½ el bakpoeder in een kom. Meng.
In een andere kom meng 1 losgeklopt ei, 125 ml karnemelk, 4 el gehakte verse bieslook. Doe de natte ingrediënten bij de droge en vouw het erin met een spatel. Meng niet te veel, het moet net een samenhangend geheel vormen.

Maak ovale vormpjes van het beslag met behulp van 2 lepels en laat in de soep zakken. Doe dit tot het beslag op is en de soep geheel bedekt is met dumplings. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de dumplings gaar zijn. Verdeel de dumplings over 4 borden en doe de soep erbij. Besprenkel met verse bieslook.



QR-code:


Bron:





Adventures Heart

Kippensoep met dumplings

I got this from Adventures Heart. Check out the recipe over there.

I didn't really alter the recipe, except for halving the amount of dumpling batter, and it still was too much for 2 persons. But made with homemade chickenstock, and because of the dumplings, this was a very filling, hearty dish. Thank you very much, Bella.

1 opmerking:

  1. Lijkt me erg lekker met die dumplings erbij! Het maakt het recept speciaal.
    Groetjes
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...