zondag 21 augustus 2011
Pasta met muhammarasaus
Ik had nog wat Muhammara over, van dit recept. Het was weer eens lekker weer. Het is zomer, maar tot nu toe leek de het weer meer op herfst. Dus nu het weer eens zo lekker was om nog even na het werk buiten te zitten, wilde ik niet lang in de keuken staan. Toen we geen zon meer hadden in de tuin, ging ik koken. Dit is in een half uurtje klaar, als je de Muhammara al hebt. Het is bovendien vegetarisch, en erg lekker.
Kook pasta voor 2 personen. Ik gebruik 60 g per persoon.
Snijd de groenten fijn. Een prei in halve ringetjes, 1 bospeentje in kleine blokjes, 1 rode paprika, in kleine blokjes, 1 teen knoflook, fijngesneden of uit de knijper.
Verhit olie in een grote koekenpan en bak de groenten aan. Roer 2 tl paprikapasta (tatli biber, de niet-hete variant) erdoor. Voeg dan de muhammara toe, en roer goed. Voeg wat van het pastakookwater toe om een sausachtige consistentie te krijgen. Roer de pasta erdoor. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Bestrooi met parmezaanse kaas.
Pasta with Muhammara sauce
I had some Muhammara left, from this recipe. Today the weather was nice. It's summer, but until now the weather makes it look like autumn. So, like today, when the weather is nice, I'd rather enjoy the sun in my garden, than be in the kitchen preparing food. We sat in the garden, my husband and I, we had a little chat, and a glass of rose. When the sun had gone under, I went into the kitchen to prepare dinner. This is a quick recipe if you already have the Muhammara. And it's vegetarian, and tasty.
Boil pasta for 2. I use 60 g dried pasta a person.
Prepare the vegetables. One leek, sliced in half rings, 1 small carrot, diced, 1 red bell pepper, diced, 1 clove of garlic, chopped finely.
Heat oil in a large frying pan and fry the vegetables until soft. Stir through 2 tsp pepper paste (tatli biber, the sweet kind). Then add the muhammara, bring to the boil. Add a little of the cooking liquid to get a sauce-like consistency. Add the pasta and stir to combine. Season to taste with salt, pepper and sugar. Serve, with grated parmesan sprinkled on top.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten