Dit recept is genoeg voor 6 mensen.
Hak 1 ui fijn. Hak 1 grote portobello-paddestoel fijn. Leg een kwart van de ui en paddestoel opzij voor de saus.
Verhit een beetje olie in een grote pan en voeg de ui en portobello toe. Bak tot ze wat zachter worden. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Voor de gehaktballetjes, meng de volgende ingrediƫnten:
600 g rundergehakt,
1½ tl zout,
2 tl versgemalen zwarte peper,
1½ tl paprikapoeder,
1 ei,
3 el appelmoes (ongezoet),
3 el fijngehakte platte peterselie
2 sneetjes casinowit (in melk geweekt, en uitgeknepen),
het ui-paddestoelmengsel.
Rol balletjes van het gehaktmengsel, bestuif ze met bloem en bak ze in twee porties rondom bruin. Haal uit de pan en leg opzij.
Bak de opzij gezette ui en portobello tot de ui glazig ziet. Ontvel 1 tomaat en snijd in kleine blokjes, en voeg toe. Giet 2 el droge sherry en 75 ml droge witte wijn erbij. Laat aan de kook komen, en laat de alcohol een minuutje verdampen. Giet 125 ml kippenbouillon erbij. Leg de balletjes terug in de pan en laat 10 minuten stoven.
Snijd ondertussen 1 sneetje casinobrood in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpannetje en bak de broodblokjes goudbruin. Voeg 3 el amandelmeel en 2 teentjes knoflook toe. Wacht tot het geurt. Doe het in een keukenmachine. Voeg 3 el platte peterselie en een paar draadjes saffraan toe. Hak in de keukenmachine tot het heel fijn is.
Voeg het amandelmengsel toe wanneer de balletjes 10 minuten hebben gestoofd. Roer goed door elkaar. Serveer met knapperig brood en een salade.
Bron: | |
Catalan meatballs
This recipe serves 6 people.
Chop 1 large onion and 1 large portobello mushroom. Put one quarter of each aside. Fry the onion and portobello until soft and lightly browned. Remove from the pan and let cool.
For the meatballs mix the following ingredients.
600 minced beef,
1½ tsp salt
2 tsp freshly ground black pepper,
1½ tsp sweet paprika,
1 egg,
3 tbsp apple sauce,
3 tbsp chopped flatleaf parsley,
2 slices of white bread, (soaked in milk and squeezed),
the onion-portobello mixture.
Form the minced meat into little balls the size of a walnut. Coat them in flour, removing the excess. Heat some oil in a large pan and fry the balls until brown on all sides. Do it in batches if needed. Remove from the pan and put aside.
Add the onion and portobello you put aside earlier. Fry until soft. Peel 1 tomato and chop coarsely, add to the pan. Fry for a few minutes then add 2 tbsp dry sherry and 75 ml dry white wine. Bring to the boil and let the alcohol evaporate. Then add 125 ml chicken stock, and the meatballs. Lower the heat, cover and let simmer for 10 minutes.
In the meantime, cube 1 slice of bread (made with plain flour, not whole wheat). Heat some oil in a frying pan, add the bread cubes and fry until golden brown. Add 3 tbsp ground almonds and 2 chopped cloves of garlic. Fry until fragrant. Put in a little food processor. Add 3 or 4 tbsp flatleaf parsley and a few sprigs of saffran. Grind into a fine powder.
When the meatballs have simmerd for 10 minutes, add the almond mixture. Stir well to combine. Serve with crusty bread and a salad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten