dinsdag 4 oktober 2011

Flamenco eggs

.

Een typisch Spaans gerecht. Heel erg lekker.



Verwarm de oven voor op 180°C.

Hak 1 ui fijn. Pers 2 teentjes knoflook uit. Snijd 2 paprika's (verschillend van kleur) in kleine blokjes. Verwijder de zaadjes van 3 trostomaten en snijd ze in blokjes. Snijd 100 g chorizo en 50 g spek in blokjes

Verhit olie in een diepe koekenpan. Bak de chorizo en spek een minuut of 2. Voeg de ui toe, en fruit tot ze glazig ziet. Doe de paprika's, tomaten en knoflook erbij. Voeg 1 tl gerookt paprikapoeder (mild) toe en laat de groenten in 8 minuten zacht worden. Giet er een scheutje (2 el) sherry bij. Breng op smaak met zout en peper. Kluts 4 eieren.

Vet 2 kleine (een-persoons) ovenschaaltjes in en verdeel het groenten-chorizo-mengsel erover. Giet 2 geklutste eieren in elke ovenschaal en roer voorzichtig met een vork zodat de ei zich wat mengt met de groenten eronder.

Maak de migas. Hak wat oudbakken brood in een keukenmachine tot kruimels. Plet 2 knoflookteentjes met een mes en snijd overlangs doormidden. Verhit flink wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en laat zijn smaak afgeven aan de olie. Haal uit de pan en gooi weg. Voeg de broodkruimels toe, en bak tot ze knapperig zijn.

Haal de ovenschaaltjes na 10 minuten uit de oven en verdeel de migas erover. Serveer met knapperig brood.



Flamenco eggs



Preheat the oven to 180°C (350°F).

Chop 1 onion. Crush 2 cloves of garlic. Cube 2 bell peppers (different in color) and 3 tomatoes (deseeded).
Dice 100 g chorizo and 50 g bacon.

Heat olive oil in a large frying pan, add the chorizo and bacon. Fry for 2 minutes, so it can release it's flavour. Add the chopped onion and fry for 5 minutes, until soft. Add 1 tsp smoked sweet paprika, the bell peppers and tomatoes. Pour in a splash of sherry (about 2 tbsp). Let soften in 8 minutes. Season to taste with salt and pepper.

Swirl 4 eggs together with a fork (do not overmix).
Grease 2 little oven dishes. Divide the vegetable mixture between the 2 oven dishes. Pour 2 eggs in each dish. Mix slightly with a fork, so the egg reaches the vegetables underneath. Place in the oven for 10 minutes.

Now make the migas. Process stale (day-old) bread in a food processor into bread crumbs.
Slice 2 cloves of garlic lengthwise in two. Heat a lot of olive oil in a frying pan. Add the garlic, and let it flavour the oil, then discard. Add the bread crumbs and fry until crispy.

Remove the dishes from the oven, and divide the breadcrumbs between the dishes. Serve with fresh bread.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...