woensdag 23 november 2011

Deegflapjes met butternut squash



Ik had zin om deegflapjes te maken. Omdat ik er al één bedacht had met gehakt, wilde ik er ook eentje met groenten doen. Ik had nog een butternut squash liggen, dus waarom niet? Ik heb er geitenkaas, rode ui, bacon en salie aan toegevoegd. Het was erg lekker. Laat de bacon weg, en het is vegetarisch.



Maak eerst het deeg, want dit moet een tijd rijzen.
Meng 100 g bloem, ¼ tl zout, ½ tl gedroogde gist. Kneed er 50 g water, 1 el olijfolie en een scheutje citroensap doorheen. Als het deeg te droog is, voeg 1 el water toe. Voorzichtig! Voor je het weet is het deeg veranderd van droog in nat en plakkerig. Kneed een paar minuten, doe in een kom, dek af en laat 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de helft van een kleine butternut squash in blokjes van ca. 1 cm. Bak ze in wat olijfolie ca. 20 minuten of tot ze gaar zijn.
Snijd 2 plakken bacon in kleine reepjes.
Snijd 6 blaadjes salie fijn.
Verkruimel zachte geitenkaas.

Verdeel het deeg in tweeën. Rol elk deel uit tot een dunne ronde lap. Verdeel de butternut squash erover. Leg daarop de bacon, salie, geitenkaas. Vouw de andere helft van de deeglap eroverheen en druk vast aan de rand met een vork. Prik er een paar gaatjes in en bestrijk met olijfolie. Maak zo twee pasteitjes.

Leg ze in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten. (Kijk na 15 minuten of het deeg al licht bruin kleurt. Zo niet, bak dan wat langer.)


QR-code:





Parcels with butternut squash

I felt like making these dough parcels. I already thought of one with minced meat, and wanted to eat some vegetables as well. This parcel contains butternut squash, goat's cheese, sage and bacon. If you omit the bacon it's vegetarian.



Make the dough first, because it requires a long rising time.
Mix 100 g flour, ¼ tsp salt, ½ tsp dried yeast. Mix with 50 g water, 1 tbsp olive oil, 1 tbsp lemon juice. When the dough is too dry, add 1 tbsp water. Be careful not to add too much. A little water in this stage alters is from dry into wet and ticky. Knead for a few minutes, transfer to a bowl, cover and let rise for 1 hour.

Preheat the oven to 180°C (325 °F).

Cube ½ small butternut squash (1 cm cubes). Fry them in a little olive oil for 20 minutes or until soft.
Chop 2 slices of bacon coarsely.
Crumble soft goats' cheese.
Chop 6 sage leaves finely.

Divide the dough in two. Roll out each part in a cirkle, 3 mm thick. Place half of the butternut squash on each of the dough cirkles. Divide the bacon, sage and goats' cheese between the dough cirkles. Fold the other half of the dough over the first half. Press the edges with a fork to close the parcel.

Transfer to the oven. Bake for 15 minutes. Take a look if the parcels are lightly browned. If not, bake for a few minutes more.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...