Erg lekker gerecht, dit. Echt jummie. Als je van garnalen houdt, en als je van sinaasappelchocolade houdt, maak dan dit geweldige gerecht. De smaken passen verrassend goed bij elkaar.
Neem 250 gram garnalen, tamelijk grote, ongekookt en ongepeld (wel zonder kop). Pel ze. (Bewaar de schillen om vissoep van te maken.) Verwijder het darmkanaal als je wilt.
Pers 1 sinaasappel uit. Hak 15 g pure chocola (minstens 70% cacao). Doe het sinaasappelsap in een steelpannetje, voeg 1 el droge sherry toe. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, doe de chocola erbij en roer om het te laten smelten. Zet aan de kant.
Verhit wat olie in een steelpannetje en bak 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 el verse gember (geraspt), en 1 gedroogde chilipeper (verkruimeld). Doe de garnalen erbij, en laat ze gaar worden. Doe de saus erbij, en laat een beetje inkoken. Breng op smaak met zout.
Uit het boek: | QR-code: | |
Prawns with orange-chocolate sauce
This is really delicious. Yummy. If you like prawns, and if you like orange flavoured chocolate, then do try this amazing dish. The flavours go surprisingly well together.
Take 250 grams of prawns (rather big ones, like tiger prawns, uncooked, unpeeled, but without heads). Peel the prawns and remove the intestines if you wish.
Juice 1 orange. Chop 15 g dark chocolate (at least 70% cocoa) coarsely. Transfer the orange juice to a sauce pan. Add 1 tbsp dry sherry. Bring to the boil. Remove from the heat and add the chocolate. Stir to let it melt. Set aside.
Heat a little oil in a frying pan. Add 1 tbsp fresh ginger (grated), 2 cloves of garlic (crushed), and 1 dried chili (crumbled). Fry until fragrant, then add the prawns. Stir and fry until pink. Add the sauce, let reduce a little. Season to taste with salt. Serve.
Wat een spannend recept, ga ik eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenDat denk ik ook, maar dan zou ik de ingredienten een geheim moeten houden tot na het eten anders zal mijn man het maar niets vinden!
BeantwoordenVerwijderenHelaas lusten de kinderen geen garnalen....wat jammer!