zaterdag 19 november 2011

Deegflapjes met gekruid gehakt


Ik had zin om deegflapjes te maken. Deze is gebaseerd op de ingrediënten voor lahmaçun. Hij was erg lekker.

 
Maak het deeg.
Meng 100 g bloem, ¼ tl zout, ½ tl gedroogde gist. Kneed er 50 g water, 1 el olijfolie en een scheutje citroensap doorheen. Als het deeg te droog is, voeg 1 el water toe. Voorzichtig! Voor je het weet is het deeg veranderd van droog in nat en plakkerig. Kneed een paar minuten, doe in een kom, dek af en laat 1 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak het gehaktmengsel.
Snijd ½ groene paprika en ½ tomaat in piepkleine blokjes (max 5 mm). Meng dit door 125 g gehakt, samen met 1 tl baharat (naar dit recept), ½ el tomatenpuree, ½ ei, zout, peper.

Verdeel het deeg in tweeën. Rol elk deel uit tot een dunne ronde lap. Bedek de helft met de helft van het gehaktmengsel, laat 1 cm aan de rand vrij. Strooi er wat pul biber *) over. Vouw de andere helft van de deeglap eroverheen en druk vast aan de rand met een vork. Prik er een paar gaatjes in en bestrijk met olijfolie. Maak zo twee pasteitjes.
Leg ze in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten. (Kijk na 15 minuten of het deeg al licht bruin kleurt. Zo niet, bak dan wat langer.)

*) Indien je geen pul biber hebt of kunt vinden, kun je in plaats daarvan chilivlokken gebruiken.



Parcels with spiced minced meat
I felt like making these dough parcels. This one is based on the ingredients for lahmaçun. It was very good.

Make the dough.
Mix 100 g flour, ¼ tsp salt, ½ tsp dried yeast. Mix with 50 g water, 1 tbsp olive oil, 1 tbsp lemon juice. When the dough is too dry, add 1 tbsp water. Be careful! A little water in this stage alters is from dry into wet and ticky. Knead for a few minutes, transfer to a bowl, cover and let rise for 1 hour.
Preheat the oven to 180°C (325 °F).

Make the minced meat.
Chop ½ green bell pepper and ½ tomato in very small cubes (max. ½ inch, preferably smaller). Mix through 125 g minced beef, and 1 tsp baharat (from this recipe), 1 egg, salt, pepper and 1 tbsp tomato purée.

Divide the dough in two. Roll out each part in a cirkel, 3 mm thick. Cover half of each part with half of the minced meat, leaving 1 cm (½ inch) uncoverd. Sprinkle with some pul biber *).Fold the other half of the dough over the first half. Press the edges with a fork to close the parcel.
Transfer to the oven. Bake for 15 minutes. Take a look if the parcels are lightly browned. If not, bak for a few minutes more.

*) If you don't have pul biber, use chili flakes instead.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...