maandag 6 april 2009

Kip in sinaasappel-zwarte pepersaus



Afgelopen weekend heb ik dit kiprecept gemaakt en het was erg lekker. Niet te vet door de ricotta en yoghurt (in plaats van room) en mild gekruid. De sinaasappelsmaak was subtiel aanwezig.



Ingredienten
Voor 4 personen
400 g ontbeende kippedijen
225 g ricotta of verse roomkaas
50 ml yoghurt
125 ml sinaasappelsap
rasp van 1 sinaasappel
1½ tl verse gemberwortel
1 tl knoflook
1 tl vers gemalen zwarte peper
1 tl zout
1 tl gemalen korianderzaad
1 laurierblad, of 2 curry blaadjes
1 grote ui, gehakt
1 el verse muntblaadjes
1 verse groene chilli

Bereiding
Meng de ricotta met de yoghurt, sinaasappelsap, gember, knoflook, peper, zout en koriander.
Snijd de knip in blokjes. Voeg de saus toe aan de kip en laat 4 uur marineren.
Verhit 1 el olie met het laurierblad in een koekenpan en bak de ui zacht.
Voeg het kipmengsel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Dek af, zet het vuur laag, en bak nog 7-10 minuten tot de kip gaar is.
Voeg verse chilli en munt toe en dien op.

Lekker met indiaas gekruide sperzieboontjes, of indiase spinazie.



Chicken in orange and black pepper sauce

I cooked this chicken last weekend and it tasted rather good. It was mildly spiced and had a delicate orange flavour. The fat content was nog so high because of the ricotta and yoghurt instead of cream.

Ingredients
Serves 4
400 g chicken pieces, without bone
225 g ricotta of fromage frais
50 ml yoghurt
125 ml orange juice
grated peel of 1 orange
1½ tsp fresh root ginger
1 tsp crushed garlic
1 tsp freshly ground black pepper
1 tsp salt
1 tsp ground coriander
1 bay leaf, or 2 curry leaves
1 large onion, chopped
1 tbsp of fresh mintleaves
1 fresh green chilli, seeded and chopped

Method
Mix the ricotta, yoghurt, orange juice, orange peel, ginger, garlic and coriander.
Cut the chicken in small pieces and add to the sauce. Mix and marinate for 4 hours.
Heat 1 tbsp of oil along with the bay leave en fry the onion until soft.
Add the chicken mixture, and cook for 5 minutes on middle high heat.
Cover the pan, turn the heat lower and cook for 7-10 minutes until the chicken is cooked through.
Add mint and green chilli and serve.

This is good with green beans with spices.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...