maandag 6 april 2009

Kruidige sperzieboontjes



Dit is een indiaas gekruid gerechtje dat goed past bij diverse curries. Het is kruidig, maar niet heet, want er zitten geen chilliepepers in. Als je van pit houdt, kun je ze natuurlijk toevoegen. Ik heb dit gerecht gegeten bij Kip in sinaasappel-zwarte pepersaus



Ingredienten
voor 2 personen
200 g sperziebonen
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 el tomaten ketchup
½ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
peper en zout

Bereiding
Kook de sperziebonen. Ik kook ze 15 minuten, want ik wil ze graag zacht hebben. Stomen is ook lekker. Verhit een el olie in een koekenpan en bak de ui tot ze glazig ziet. Voeg knoflook, koriander en komijn toe en bak een minuutje mee. Voeg tomatenketchup toe en de boontjes, meng goed en serveer heet.

Indian spiced green beans

This vegetable dish is a good accompaniment to Indian curries. It has a distinct flavour of spices, but it isn't spicy, because it contains no chillies. If you want your dish to be spicy, add them as you like. I had this dish with Chicken in orange and black pepper sauce

Ingredients
serves 2
200 g green beans
1 large onion
1 clove of garlic
2 tbsp tomato ketchup
½ tsp ground cumin
1 tsp ground coriander
salt and pepper

Method
Cook the beans until done (I cook them 15 minutes, because I do not like them too crunchy). Chop the onion. Heat a little oil and fry the onion until soft. Add the garlic, cumin and coriander and fry for another minute. Add the beans and tomato ketchup and stir well to combine. Serve hot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...