vrijdag 17 april 2009

Lamskoteletjes met tijm en rozemarijnIk had nog lamskoteletjes over om iets anders mee te doen. Bij de ISPC gaven ze een recept mee om ze te bereiden met rozemarijn en tijm. Hieronder is het resultaat. Het was erg lekker. De smaak van het lamsvlees kwam goed uit en het combineerde heel goed met de kruiden.Ingredienten
300 g lamskoteletjes
1 tl gedroogde rozemarijn
1 tl gedroogde tijm
3 tenen knoflook
olijfolie

Bereiding
Pers de knoflook uit. Meng met de rozemarijn, tijm en olijfolie. Smeer de lamskoteletjes hiermee in en laat een nacht marineren.

Laat op kamertemperatuur komen. Verhit de oven voor op 130°C. Bak de lamskoteletjes even aan in een pan. Leg het vlees dan op een draadrek in de oven en laat in 20 minuten gaar worden. Laat 5 minuten rusten op een warm bord en afgedekt met aluminiumfolie, voor het aan te snijden.

Lamb chops with rosemary and thyme

I has some lamb chops left and chose to make the recipe that I got at ISPC. It involved marinating in rosemary and thyme and baking in the oven. It was very good.Ingredients
300 g lamb chops
1 tsp dried thyme
1 tsp dried rosemary
3 cloves of garlic
olive oil

Method
Purée the garlic and mix with thyme, rosemary and olive oil. Rub into the lamb chops and let marinate overnight.

Let the meat get to room temperature. Heat the oven to 130°C. Fry the lamb in a frying bot brown on all sides. Put it on a wire rack into the oven en bake for 20 minutes. Put it on a warm plate and cover with alufoil. Let rest for 5 minutes.
Serve with herbed fried potatoes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...