woensdag 27 mei 2009

Kip aan de spies



Dit is naar een recept van Claudia Roden, The new book of middle eastern food. Ik heb er Gevulde paprika's bij geserveerd, ook naar een recept van haar. Dit is een simpel gerecht, maar erg lekker.



Ingredienten
250 g kipfilet
citroensap (van 1 citroen)
1 teentje knoflook
1 tl komijnpoeder
olijfolie
zout en peper

Bereiding
Snijd de kip in hapklare stukjes. Meng de overige ingrediƫnten in een kom en leg de kip erin. Laat een paar uur, of 's nachts, marineren, natuurlijk in de koelkast.
Rijg de kip aan spiesjes en leg ze op de barbecue of onder de gril. Bak tot ze gaar zijn, dat gaat vrij snel.



Chicken on skewers



This is a very simple recipe. It is from a book from Claudia Roden, The new book of middle eastern food. Ik heb er gevulde paprika's bij geserveerd, ook een recept van haar.

Ingredients
250 g chicken breast
juice of one lemon
1 clove of garlic
1 tsp ground cumin
olive oil
salt and pepper

Method
Chop the chicken in bitesize pieces. Mix the other ingredients in a bowl and throw the chicken in. Let marinade for a couple of hours, preferably overnight, in the refridgerator, of course.
Put the chicken on skewers and put on the barbecue or under the broiler. Cook until done, which is rather quick.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...