zondag 6 december 2009

Pita broodjesAf en toe maak ik zelf pitabrood. Het is niet moeilijk, maar je moet even de tijd ervoor hebben.Het gaat als volgt:

Meng 350 g bloem, 1 tl zout en 1 tl instant gist in een kom. Voeg daaraan toe 210 ml water (60%), en 1 el olie. Meng tot het een homogeen deeg is dat niet of nauwelijks aan je handen plakt. Als het te nat is, voeg dat wat bloem toe.

Kneed het deeg 5 tot 10 minuten, tot het fluweelachtig aanvoelt. Leg het in een met olie ingevette kom en dek af. Laat 1 uur rijzen.

Verdeel het deeg in 10 min of meer gelijke delen en vorm er bolletjes van. Leg ze bij elkaar, maar met een onderlinge afstand van enkele centimeters, zodat ze elkaar niet raken wanneer ze uitzetten. Dek af met ingevet huishoudfolie. Laat weer een uur rijzen.

Verhit de oven op 250°C (of heter) met de bakplaat erin, zodat die meeverwarmt. (Ik heb een pizzasteen gebruikt, die houdt de hitte ook nog goed vast.)

Rol elk deegbolletje tot een dun lapje. Leg ze met vier tegelijke op de bakplaat of pizzasteen. Bak ze ca. 4 minuten. Je zult zien dat ze oppoppen in de oven, hoewel dat niet altijd het geval is (zie foto).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...