vrijdag 25 december 2009

Sambar



Nu weer eens een Indiaas recept. Deze komt uit het boek van Julie Sahni, Aan tafel in India. Het is linzencurry met groenten, ui en paprika in dit geval.



Neem 100 g rode of gele linzen. Doe ze in een pan met 350 ml water en ¼ tl kurkuma. Laat 20 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Snijd intussen 1 kleine ui, 1 rode paprika en 1 groene paprika in blokjes van 1-1½ cm.
Wanneer de linzen klaar zijn, voeg de groenten, sambar- of kerriepoeder, 1 el tomatenpuree en ¾ tl zout (of naar smaak) toe. Roer goed en laat 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg 2 tl tamarinde pasta toe en een scheutje water om de gewenste dikte te krijgen. Kook nog 2 minuten, bestrooi met korianderblaadjes en dien op.

Ik vond het erg lekker en natuurlijk is het ook heel gezond. Een winner. Hou dit blog in de gaten voor het recept voor sambarpoeder.



Sambar
This recipe is from Julie Sahni, from her book Savoring India. It is lentilcurry with vegetables, in this case onion and bell peppers.

Put 100 g red lentils in a pan and add 350 ml water and ¼ tsp turmeric. Bring to the boil, lower the heat and let simmer for 20 minutes, until the lentils are done.
Add the vegetables1 tsp sambar- or curry powder, 1 tbsp tomato purée and ¾ tsp salt (or to taste). Let simmer for 10 minutes until the vegetables are soft. Add 2 tsp tamarind paste and enough water to get the desired consistency. Simmer for 2 more minutes and sprinkle some fresh coriander leaves (cilantro) on top. Serve.

This was a nice recipe and very healthy! Watch this blog for the recipe for the sambar powder.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...