
Ik heb dit recept gevonden op de website van Goodfood Magazine. Hieronder heb ik het recept in het Nederlands gezet, zoals ik het gemaakt heb.

Neem 500 g gehakt. Welke soort maakt niet uit, ik heb gemengd gehakt genomen. Snijd een uitje heel fijn, en ook 2 teentjes knoflook. Doe het gehakt met de ui, knoflook en 2 tl kerriepoeder, 2 tl gemalen komijn, 1 tl garam masala, ½ tl paprikapoeder, 2 el verse koriander, 1 ei en 50 g broodkruimels (of paneermeel) in een kom. Voeg zout naar smaak toe. Ik gebruik 1 tl zout op 500 gram gehakt. Meng alles goed. Maak er kleine balletjes van en bak ze in een beetje olie.
Ik heb ze geserveerd met gekruide rijst. Kook hiervoor 120 g rijst met 1 tl pilav kruiden (toko) en ¼ tl zout. Voeg een handje rozijnen , een paar fijngesneden gedroogde abrikozen en wat geroosterde pijnboompitten toe. Ik heb ook nog wat gekookte sperziebonen toegevoegd, omdat ik die nog had. Garneer met een fijngesneden lente-uitje.
De balletjes waren heerlijk. Die kunnen op zichzelf ook goed als borrelhapje dienen. De pilav was ook erg lekker.
Indian meatballs.
I found this recipe on the website from Goodfood Magazine. I suggest you just have a look over there. This is a very nice website, with a lot of good recipes. Have a look!
For the pilav I cooked 120 g rice with 1 tsp pilav spices and ¼ tsp salt. I bought these in an Asian foodstore. I added a handful of raisins, some chopped dried apricots and some roasted pine nuts. I also addes some cooked green beens, just because I had them. I garnished the dish with spring onions.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten