zondag 10 januari 2010

Zalm teriyaki



Ik heb een boek gekocht over Koreaans eten. Ik heb een aantal typisch Koreaanse ingredienten niet, daarom zocht ik een recept uit waarvan ik de ingredienten wel in huis heb. Het is zalm teriyaki geworden. De saus is is lekker "sticky" en heerlijk van smaak. Dit is hoe het klaargemaakt wordt.



Snijd 1 teentje knoflook fijn, rasp 1 el verse gember en meng met 2 el donkere sojasaus en 1 el rijstazijn. Leg 400 g verse zalm erin, bedek met de marinade en laat 1 uur staan (in de koelkast).

Meng 2 tl suiker, 1 el mirin of saké, 1 tl esdoornsiroop en 2 el lichte sojasaus.

Verhit olie in een koekepan en bak de zalm aan beide kanten lichtbruin. Zet het vuur lager en giet het saké mengsel en de marinade erbij. Laat inkoken tot het een stroperige saus wordt die blijft hangen aan de vis.

Garneer met geroosterde sesamzaadjes en dien op.


Salmon Teriyaki
I bought a book about Korean cooking. I lacked some typical Korean ingredients, however, so a lot of recipes were out of reach. I chose the salmon teriyaki recipe because I had all the ingredients in my pantry. The sauce is deliciously sticky. This is what I did:

Chop 1 clove of garlic finely, grate 1 el fresh gingerroot and mix with 2 tbsp dark soy sauce and 1 tbsp rice vinegar. Coat 400 g salmon with the mixture and leave tp marinade for 1 hour.

Mix 2 tsp sugar, 1 tbsp mirin or sake, 1 tsp maple syrup and 2 tbsp light soy sauce.

Heat some oil in a frying pan and fry the salmon light brown on both sides. Lower the heat and pour over the marinade and sake mixture. Cook for a few minutes until the sauce thickens and sticks to the fish.

Garnish with dry fried sesameseeds and serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...