dinsdag 5 januari 2010
Spanakorizo
Ik had spinazie gekocht, maar wist nog niet wat ik ermee ging doen. Spinaziesoep, misschien? Of geroerbakt met specerijen? Na een beetje googlen kwam ik recepten voor Spanakorizo tegen en dat leek me wel wat.
Voor 2 personen kook je 120 g rijst in 1,5 kop water en wat zout. Hak een ui fijn, en ook een teentje knoflook. Was 300 g spinazieblaadjes en knijp zoveel mogelijk water eruit. Verhit wat olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook. Doe de spinazie erbij, eventueel in gedeeltes, en laat slinken. Doe er 1 tl gedroogde dille bij en 1 tl geraspte citroenschil. Meng met de rijst. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel met een paar druppels citroensap voor het opdienen. Lekker met zalm.
Spanakorizo
I bought fresh spinach, but didn't know what to do with it yet. Maybe spinach soup? Or stir fried with indian spices? I googled for spinach recipes and found some for Spanakorizo, a Greek recipe. That sounded nice, so that's what I made.
For 2 persons, cook 120 g rice in 1½ cup of water and some salt. Chop 1 onion and 1 clove of garlic. Wash the spinach and drain. Try to get as much water out of the spinach as you can.
Heat some oil in a large frying pan. Fry the onion and garlic until softened. Add the spinach, in batches if needed, and wait till it wilts. Add 1 tsp dried dille and 1 tsp lemon zest. Stir in the rice and mix well. Season to taste with salt and pepper. Before serving, sprinkle over a few drops of lemon juice. This is good with salmon.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten