vrijdag 29 januari 2010
Tom Kha Kai
Dit is een heerlijk soepje. Ik heb het mijn familie voorgeschoteld, en iedereen vond het lekker. Ik vond het recept op dit blog: Appon's Thai Food. Heerlijke recepten staan hierop. Ik heb het iets aangepast, zie hieronder.
Voor 4 borden.
Neem 100 g kipfilet en snijd het in kleine blokjes.
Breng de kip samen met 1 liter bouillon en 200 ml kokosroom aan de kook. Laat een gehakte stengel citroengras, 1 el gehakte galangal, 3 limoenblaadjes, 1 el citroensap en eventueel een rode chilipeper meetrekken. Voeg na ongeveer 10 minuten 2 el vissaus toe en wat zout. Proef of de smaak goed is, en voeg eventueel nog wat toe, naar smaak. Laat 4 gehalveerde kerstomaatjes warm worden in de soep. Dien op met een takje koriander. Een handjevol taugé is ook lekker.
Eventueel kun je de galangal vervangen door verse gember, maar de smaak is niet hetzelfde.
Tom Gha Gai
This is a really nice soup. My whole family loved it!
I found this soup ont this wonderful blog: Appon's Thai Food.
I have adapted it a little. Serves 4.
Dice 100 g chicken breast. Bring 1 liter chicken stock or water and 200 ml coconut milk to the boil. Add the chicken, 1 sprig of chopped lemon grass, 1 red chili, 3 lime leaves, 1 tbsp lemon juice and 1 tbsp chopped galangal. Let simmer for 10 minutes. Add 2 tbsp fish sauce and some salt. Taste whether you have to add something, and if so, do it.
Add 4 halved cherry tomatoes and let warm through. Serve with a sprig of coriander. A handful of bean sprouts (taugé) could be nice also.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten