dinsdag 26 januari 2010
Thaise curry met kip en ananas
Dit is een lekker Thais curry gerecht. Het maakt gebruik van kant-en-klare rode curry saus, wat het een erg gemakkelijk recept maakt. Natuurlijk kun je de curry ook zelf maken, en dat is vast veel lekkerder, maar gemak dient de mens, vooral doordeweeks.
Snijd 200 g kipfilet in blokjes. Hak 1 ui grof en 1 teentje knoflook. Bak de ui en knoflook zachtjes tot ze zacht zijn.
Voeg de kip toe en bak tot ze rondom bruin is.
Voeg 1 el Thaise rode curry pasta toe en bak even mee.
Voeg 200 ml kokosmelk en 200 ml water toe en breng aan de kook.
Voeg 1 el vissaus en ½ tl zout toe.
Voeg ½ komkommer, in blokjes, 1 klein blikje ananasstukjes en 100 g champignons, in stukjes, toe. Laat alles 5 minuten sudderen.
Kook in de tussentijd de noedels, volgens instructies op de verpakking.
Proef of er nog iets bij moet, bijvoorbeeld zout of vissaus. Zo ja, voeg het toe.
Garneer met een gesneden bosuitje en wat gehakte koriander.
Thai curry with chicken and pineapple.
This is a nice Thai curry. It uses red curry paste, which you can make yourself, of course. That taste undoubtfully much better then store bought, but hey, why do things the hard way? Especially on weekdays!
Slice 1 onion and chop 1 clove of garlic. Fry until soft.
Dice 200 g chicken breast, and add to the pan, browning it all over.
Add 1 tbsp Thai red curry paste, stir until fragrant.
Add 200 ml coconut milk and 200 ml water. Bring to the boil.
Add 1 tbsp fish sauce, and ½ tbsp salt.
Add 100 g mushrooms, chopped, ½ a cucumber, diced, and a small can of pineapple, diced. Let simmer for 5 minutes.
Taste, whether it needs more seasoning and if so, add it.
While the curry cooks, cook 125 g noodles according to package instructions. Strain and add to the curry. Mix well. Serve with some chopped coriander and 2 chopped spring onions.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten