Click on the english flag to show the recipe in english, or scroll down.
Ik wilde de snelklaar-udon noodles uitproberen die ik bij de toko had gekocht. Deze hoeven maar 3 minuten te koken. Dat is lekker snel, en dat komt goed uit, want het was prachtig weer dit weekend, en ik had geen zin om lang in de keuken te staan.
Snijd 250 g kipfilet in blokjes en marineer ze even in 1 tl sesamolie en 1 tl maizena. (De maïzena zorgt ervoor dat de kip lekker mals blijft.) Snipper 1 grote ui, hak 1 rode paprika en 1 kleine courgette in blokjes. Snijd 2 teentjes knoflook fijn. Verhit wat olie in een wok en voeg de kip toe. Bak de kip op hoog vuur tot het verkleurt en voeg dan de groenten en knoflook toe. Bak even mee. Voeg dan een scheut sojasaus, ongeveer 1 el oestersaus en 1 tl suiker toe. Roer door elkaar. Als het te droog wordt, voeg dan wat water toe.
Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, in dit geval 3 minuten. Giet af en voeg toe aan het kipmengsel. Dien op met gehakte lente-uitjes.
Het was inderdaad snel klaar en erg smakelijk.
Udon noodles with chicken and vegetables
I had bought some rapid cooking udon noodles and wanted to try them. Noodle-recipes are usually quick. Besides this weekend the wheather was lovely and I didn't feel like spending a lot of time in the kitchen, so I gave it a try.
Cube 250 g chicken meat and marinate them in 1 tsp sesame oil and 1 tsp corn flour. The corn flour prevents the chicken from getting dry after cooking.
Chop 1 onion, 1 red bell pepper and 1 small courgette (zucchini). Crush 2 cloves of garlic.
Heat some oil in a wok or large frying pan. Add the chicken and fry on high heat until it colors. Then add the vegetables and garlic. Fry for a minute. Then add a splash of soy sauce, 1 tsp sugar and 1 tbsp oyster sauce. Stir. When it gets too dry, add a splash of water.
Cook the noodles according to package instructions, in my case 3 minutes. Drain and add to the chicken mixture. Stir to combine. serve with sliced spring onions (scallions).
It was quick indeed, and it tasted good.
maandag 19 april 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten