Dit gerecht komt uit het boek Noodles every day van Corinne Trang. Het is het eerste gerecht dat ik uit dit boek maak, en het viel me niet tegen. Niet alle ingredienten zijn in de normale supermarkt te koop. De tahini (of sesampasta) is te vinden in een natuurvoedingszaak. Voor de miso, rijstazijn, chili-garlic saus en udon noedels zul je naar een toko moeten. Voor mij is dat geen bezwaar: ik kom regelmatig in dat soort winkels. Ik vond het gerecht niet pittig, dus als je daar van houdt, voeg dan wat meer van de chili-garlic saus toe.
Meng de volgende ingredienten in een kommetje: 1 el tahini, 1 tl sesamolie, 1 el miso, 1 el rijstazijn, 1 tl chili-garlic saus en ½ tl suiker.
Snijd 1 teentje knoflook, 1 sjalotje en 8 bladeren van een chinese kool fijn.
Kook 125 g udon noedels volgens de instructie op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
Verhit 1 el olie en bak knoflook en ui. Roerbak tot het goudbruin van kleur is, op niet te hoog vuur (knoflook verbrandt snel en wordt dan bitter). Voeg 200 g varkensgehakt toe en roerbak en breek de klontjes met een houten lepel.
Voeg de Chinese kool toe en roerbak tot het gehakt niet meer roze ziet.
Voeg 200 ml kippebouillon toe, en 1 el sojasaus (ik gebruik Kikkoman). Breng aan de kook en zet het vuur uit.
Voeg de sesampasta toe en roer tot het goed gemengd is.
Voeg de noedels toe en meng met de saus.
Verdeel alles gelijkelijk over twee borden en bestrooi met geroosterde pinda's, fijngesneden lente-uitje en fijngesneden korianderblaadjes.
Bron: | |
Udon noodles with spicy ground pork and cabbage sauce
This recipe is from Noodles every day by Corinne Trang. It's the first recipe I made from this book and it didn't disappoint. Not all the ingredients are available in the supermarkets in the Netherlands. For the tahini (sesame paste) you have to visit a health food store, and for the miso, udon noodles, chili-garlic sauce and rice vinegar, you'll have to go to an Asian food store. That's no problem for me: I find myself often in that kind of stores. I didn't think the sauce was spicy, so if you like that, add more of the chili-garlic sauce.
First, mix the following ingredients in a small bowl: 1 tbsp tahini (sesame paste), 1 tsp sesame oil, 1 tbsp miso, 1 tbsp rice vinegar, 1 tsp chili-garlic sauce and ½ tsp sugar.
Chop 1 clove of garlic, 1 shalot and 8 leaves of a napa cabbage finely.
Cook 125 g udon noodles according to package instructions.
Heat some oil in a large frying pan. Add the shalot and garlic and fry until golden brown. (Be careful not to burn the garlic, it'll taste bitter.) Add 200 g minced pork and stir to break up the lumps. Add the cabbage and stir-fry until the pork is no longer pink.
Add 200 ml chicken stock and 1 tbsp soy sauce (I use Kikkoman).
Bring to the boil, then turn off the heat. Add the sesame paste and stir well to combine.
Add the noodles and stir to combine with the sauce. Divide between two plates. Serve sprinkled with sliced spring onion, roasted peanuts and chopped coriander (cilantro) leaves.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten