maandag 5 april 2010

Een Thaise curry in 7 stappen

Click on the english flag to show the recipe in english, or scroll down.

Wanneer je uitgaat van kant en klare currypasta's is het maken van een Thaise curry helemaal niet moeilijk. Hieronder mijn 7-stappenplan.
Voor 2 personen.
  1. Verhit wat olie in een grote koekenpan en roerbak 1 el van de currypasta tot het geurt.
  2. Voeg 200 g vlees of vis toe en roerbak even mee tot het aan de buitenkant gaar is.
  3. Voeg 200 ml kokosmelk toe en meng goed.
  4. Voeg groenten toe.
  5. Laat zachtjes koken tot de groenten het vlees/vis gaar zijn. Dat hangt van de gebruikte ingrediƫnten af.
  6. Voeg 1 el Thaise vissaus, 1 tl suiker en 1 el limoensap toe. Proef of de smaken in balans zijn. Zo niet, voeg dan nog wat van vissaus (meer zout), suiker (meer zoet) of limoensap (meer zuur) toe.
  7. Serveer met rijst en eventueel koriander erover gestrooid.
Ik heb vandaag op deze manier de volgende curry gemaakt:
  1. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en roerbak 1 el gele currypasta tot het geurt.
  2. Voeg 200 g varkensvlees, in blokjes, toe en roerbak even mee tot het niet meer roze ziet.
  3. Voeg 200 ml kokosmelk toe en meng goed.
  4. Voeg 200 g sperziebonen en 1 aardappel, in blokjes, toe.
  5. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen en aardappel gaar zijn.
  6. Voeg 1 el Thaise vissaus, 1 tl suiker en 1 el limoensap toe. Roer door elkaar en proef of de smaken in balans zijn.
  7. Ik heb het geserveerd met rijst.
Dit is het resultaat:



A Thai curry in 7 easy steps

When using a ready-made currypaste it's quite easy to make a tasty Thai curry. Here's how to make a Thai curry in 7 easy steps.
Serves 2.
  1. Heat some oil in a large frying pan en stir-fry the 1 tbsp of the currypaste until you can smell it.
  2. Add 200 g meat or fish and stir to combine. Stir-fry until the meat or fish has no longer a raw color, 1 or 2 minutes.
  3. Add 200 ml coconut milk and stir well to combine.
  4. Add vegetables.
  5. Cook softly until the meat/fish and vegetables are done. The time depends on the ingredients used.
  6. Add 1 tbsp Thai fish sauce, 1 tsp sugar en 1 tbsp lime juice. Adjust the seasoning to taste. Add more fish sauce if you want it saltier, more sugar if you want it sweeter and more lime juice if you want is more sour.
  7. Serve with rice and sprinkle coriander leaves on top.
Today I made the following curry:
  1. Heat 1 tbsp oil in a large frying pan and stiry fry 1 tbps Thai yellow curry paste until it releases it's aromas.
  2. Add 200 g pork, cubed, and stir fry for a minute or so until it no longer looks pink.
  3. Add 200 ml coconut milk and stir to combine.
  4. Add 200 g green beans and 1 potato, cubed.
  5. Cook softly for 15 minutes until the green beans and potato are done.
  6. Add 1 tbsp Thai fish sauce, 1 tsp sugar and 1 tbsp lime juice. Stir to combine and adjust the seasoning to your liking.
  7. I served it with rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...