dinsdag 13 april 2010

Mangalore curry



Dit is een recept uit het boek van Julie Sahni: Aan tafel in India. Ik heb al menig lekker recept uit dit boek gehaald, en dit is er weer een. In het boek is het een eier-curry, maar ik heb er kip en doperwten aan toegevoegd. Het was erg lekker.



Kook 4 eieren 10 minuten tot ze hardgekookt zijn. Overgiet met koud water om ze af te laten koelen.
Kook rijst voor 2 personen. In de tijd dat de rijst kookt maak je de saus:
Snipper 1 ui en fruit in wat olie tot de ui goudbruin is. Voeg 2 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, ¼ tl gemalen fenegriekzaad, een snufje gemalen kruidnagel, ¼ tl cayennepeper en ¼ tl zwarte peper toe. Roerbak een paar minuten tot de ui gaar is.
Voeg 200 g kipfilettoe, in blokjes gesneden. Roerbak tot de kip niet meer roze ziet.
Voeg 2,5 dl kokosmelk, en wat zout en 2 dl water toe. Breng aan de kook.
Doe 200 g doperwten erbij en laat nog een paar minuten sudderen tot alles gaar is.

Pel de eieren en snijd ze doormidden. Giet de curry erover. Strooi 2 el geraspte kokos erover. Serveer met rijst.

Ook lekker met sperziebonen of haricots verts ipv doperwten. Kook die dan voordat je ze toevoegt enkele minuten.


Bron:



Mangalore curry

This is a recipe from Julie Sahni's book, called Savoring India (Dutch version). I have made delicious recipes from this book and this again is a very tasty dish. In the book it's an egg curry, but I added chicken and peas to make it a complete meal. It was very good.



Cook 4 eggs for 10 minutes so they are not soft in the middle anymore.
Cook rice for 2 persons. Meanwhile, make the sauce:
Chop 1 onion en fry in a little oil until golden brown.
Add 2 tsp ground coriander, 1 tsp ground cumin, ¼ tsp ground fenugreek, a pinch of ground cloves, ¼ tsp cayenne pepper and ¼ tsp ground black pepper. Stir fry for a minute.
Add 200 g chicken, cubed. Fry until you can see no more pink flesh.
Add 2,5 dl coconutmilk (1 cup), some salt to taste and 2 dl (¾ cup) of water.
Add 200 g peas.
Bring to the boil and let simmer until everything is done.

Peel the eggs, halve them and put them on a plate. Pour the curry over. Sprinkle with some grated coconut. Serve with rice.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...