maandag 14 juni 2010
Calzone met geitenkaas en tuinkruiden
Dit keer heb ik weer eens een gouwe ouwe uit de kast getrokken. Deze calzone heb ik al lang niet meer gemaakt, maar ik herinner me dat hij erg lekker was. Probeer het ook eens. Dit recept is voor 2 personen. Het was weer erg lekker.
Maak eerst het deeg.
Meng 200 g bloem, 1 tl instant gist, ½ tl zout, 1 el olijfolie en 120 g water. Kneed het deeg een paar minuten tot het elastisch wordt. Maak er twee balletjes van, en zet over beide een omgekeerde kom, om te voorkomen dat het deeg uitdroogt. (Of dek het op een andere manier af.) Laat 1 - 1½ uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Maak de vulling.
Verkruimel 125 g mozzarella en 100 g zachte geitenkaas. Meng dit met 100 g rucola en verse kruiden. Ik heb tijm, basilicum, peterselie en oregano gebruikt, van elk ongeveer 2 el. Snijd 50 g rauwe ham in kleine stukjes er roer erdoor. Breng op smaak met wat peper. Zout is niet nodig, omdat de geitenkaas al zout is.
Maak de calzone.
Rol de bolletjes deeg uit tot cirkels van ongeveer 25 cm. Leg op elk de helft van de vulling. Vouw bij elke pizza een helft van de lap deeg over de vulling en druk goed dicht. Prik in met een vork en bestrijk met wat olijfolie.
Bak de calzones ong. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 240°C.
Calzone with goat's cheese and herbs
I haven't made this recipe for a long time. I remember it was very good, so I gave it another try. And yes, it was still very good. The combination of goat's cheese and herbs was delicious. This recipe serves 2 persons.
First make the dough.
Mix 200 g flour, 1 tsp instant yeast, ½ tsp salt, 1 tbsp olive oil and 120 g lukewarm water. Knead the dough for a few minutes until it feels elastic. Make two little balls from the dough. Take two bowls and put them over the balls upside down, to prevent the dough drying out. (Or cover the dough otherwise.) Let rise for 1 - 1½ hours until doubled in size.
Make the filling.
Crumble 100 g goat's cheese and 125 g mozzarella. Cube 50 g raw ham finely. Chop some fresh herbs very finely. I used basil, thyme, oregano and parsley, each 2 tbsp. Mix everything with 100 g rucola.
Make the calzone.
Roll out each dough ball into a circle of approx. 25 cm / 10 inches. Put half the filling on each circle. Fold one half of the dough over the filling and press tight to close the parcel. Make some tiny little holes in the top layer of the dough with a fork. Brush with a little olive oil.
Bake the calzone for 20 minutes in a preheated oven of 240 °C / 460 °F.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten