donderdag 3 juni 2010
Citroenrisotto met courgette
Een erg lekkere risotto. Lekker fris, gezond en een erg goede combinatie met zalm.
Hak een ui fijn en bak in wat boter tot zacht.
Breng ¾ liter bouillon aan de kook.
Hak 1 courgette in kleine blokjes.
Voeg 125 g rondkorrelige rijst toe aan de ui. Ik heb carnaroli gebruikt, maar arborio of vialone nano is ook goed. Roer goed zodat elke korrel bedekt is met een laagje vet. Giet er een scheut droge witte wijn bij, roer, en wacht tot het is opgenomen door de rijst.
Voeg nu telkens een soeplepel kokende bouillon toe, roer en laat het opnemen door de rijst. Wanneer de rijst bijna droog is voeg je een volgende soeplepel toe. Laat het niet aanbakken. Na 20 minuten moet de rijst gaar zijn. Voeg op dat moment 2 el citroensap, 3 tl citroenrasp, 4 el droge sherry en de courgetteblokjes toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken, eventueel wat bouillon toevoegend indien de rijst te droog wordt.
Risotto with lemon and zucchini
This is a lovely risotto recipe. Fresh-tasting, healthy and the salmon went very well with it.
Chop 1 onion finely and fry in al little butter until soft.
Cube 1 zucchini. Bring ¾ liter chicken stock to the boil.
Add 125 g rice. I used carnaroli, but you can also use arborio or vialone nano. Stir well to coat each grain of rice with some butter.
Pour in a splash of dry white wine, stir, and wait until is has been absorbed. Add a ladle of the chicken stock, stir and wait until is has been absorbed. Stir often, don't let the rice stick to the pan. When it is almost dry, add another ladle of chicken stock. Repeat until the rice is soft, after approx. 20 minutes.
Add 2 tbsp lemon juice, 3 tsp lemon zest, 4 tbsp dry sherry and the zucchini. Cook softly for 5 minutes. If necessary, add some chicken stock, for it shouldn't get dry.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten