donderdag 17 juni 2010

Vis in zoetzure tomatensaus



Dit is weer een zeer gemakkelijk en snel recept. De combinatie van ingrediënten levert een heerlijke smaak op.



Snijd een ui in dunne plakjes. Hak een paar teentjes knoflook fijn en rasp 3 cm gember.
Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak de ui zachtjes met de knoflook en gember en ¼ tl chilivlokken (of chiipoeder, verse pepers, sambal oelek, etc). Doe ¼ tl kurkuma erbij en bak even mee.
Wanneer de ui zacht is, voeg ½ blik tomatenblokjes, 2 tl tamarindepasta en ½ liter kippebouillon toe. Laat zachtjes sudderen.
Kook intussen 100 g noedels gaar en snijd 200 g witvisfilet in blokjes. Ik heb pangasiusfilet gebruikt.
Doe de vis in de pan. Giet de noedels af en doe ze bij de saus. Roer om alles goed te mengen en laat alles goed doorwarmen en de vis gaar worden. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Bron:QR-code:
eigen verzinsel

Fish stew with tomatoes

This is an easy and quick recipe in which the combination of ingrediënts are very good.

Slice 1 onion thinly. Chop 2 cloves of garlic and grate 1 inch of ginger.
Heat a little oil in a large frying pan and fry the onion with the garlic and ginger. Add ¼ tsp turmeric and ¼ tsp chili flakes. Fry until the onion is soft.
Add half a tin of tomatoes, 2 tsp tamarind sauce and 500 ml (~ 1 pint) chicken stock. Simmer softly.
Meanwhile, cook 100 g noodles according to package instructions. Cube 200 g firm white fish, I used Pangasius.
Put the fish in the sauce.
When the noodles are done, drain them and add to the sauce. Stir well and season to taste with salt and pepper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...