Het recept van de pompoencurry, zoals beloofd in mijn vorige post. De smaak is erg apart, een beetje zoet en hartig tegelijk. Het past goed bij curries, maar kan ook heel goed als zelfstandig gerecht dienen. Serveer in dat geval met rijst. Vis- of bonitovlokken kon ik niet vinden, wel poeder voor Japanse visbouillon. Dus dat is wat ik gebruikt heb.
Snijd 400 g pompoen in blokjes, ik heb butternut squash gebruikt. Doe de pompoen in een pan, samen met 1 geperste teen knoflook, 1 gesnipperde ui, 1 fijngesneden groene Spaanse peper, ½ el Sri Lankaans currypoeder, ¼ tl kurkuma, ¼ tl fenegriek, 5 gr vis- of bonitovlokken, 200 ml kokosmelk en ½ tl zout. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen tot de pompoen gaar is.
Bron: | QR-code: | |
Butternut squash curry
Here's the recipe for the pumpkin curry, as promised in my previous post. It tastes a little sweet and savory at the same time. Nice. It is good company for a meat curry, but can also stand on it´s own. In that case, serve with rice. I couldn't find fish flakes or bonito flakes, but I did find some Japanese powder for fish soup. So that's what I used.
Dice 400 g pumpkin flesh, I used butternut squash. Put in a pan, add 1 crushed clove of garlic, 1 chopped onion, 1 chopped green chili, ½ tsp Sri Lankan currypowder, ¼ tsp turmeric, ¼ tsp fenugreek, 5 gr fish- or bonito flakes, 200 ml coconutmilk and ½ tsp salt. Bring to the boil, lower the heat and simmer for 20 minutes, until the pumpkin is soft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten