woensdag 9 februari 2011

Sri Lankan sugar snaps



Ik had nog wat Sri Lankaans rundvlees in de vriezer en zocht een bijpassend bijgerecht. Ik had ook nog Sri Lankaans geroosterde kerriepoeder en er lagen sugar snaps in de koelkast, en dat bracht me op het volgende. Eigenlijk heel simpel, maar met een exotisch tintje eraan. Het paste goed bij het vleesgerecht.




Kook 200 g sugar snaps in ongeveer 5 minuten in een bodempje water beetgaar. Snijd 1 ui in plakjes en bak ze in wat olie tot ze zacht zijn. Voeg 2 tl Sri Lankaans kerriepoeder toe en bak even mee tot de geuren loskomen. Voeg 1 el tomatenpuree toe en bak 1 minuutje mee. Doe er dan 200 ml tomaten uit blik bij. Voeg de sugar snaps toe en breng op smaak met zout.


QR-code:





Sugarsnaps with sri lankan spices

I had some Sri Lankan beef in the freezer and wanted to eat that tonight. I was looking for a vegetable dish to serve with it. I had some of the Sri Lankan currypowder left and some sugar snaps in the fridge. This is what I came up with. Actually it was quite easy, but tasty with an exotic accent. It suited the meat dish well.

Cook 200 g sugar snaps in a little boiling water until done. Slice 1 onion and fry in some oil until soft. Add 2 tsp Sri Lankan currypowder and fry until fragrant. Add 1 tbsp tomato purée, stir, and fry for 1 minute. Add 200 ml tomatoes from a tin and stir to combine. Add the sugar snaps and season to taste with salt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...