woensdag 16 februari 2011
Turkse pizza met piment
Ik heb al eens geblogd over een Turkse pizza, maar ik blijf experimenteren. Deze was erg lekker gekruid. Ga eerst naar een Mediterraanse winkel om wat noodzakelijke ingrediƫnten te kopen, maar dan krijg je ook wat lekkers! Ik denk dat ik nog wat moet oefenen op de techniek om het vlees dun uit te spreiden. Hoe dan ook deze versie was erg geslaagd.
Maak deeg van 200 g bloem, ½ tl gist, ½ tl zout en 120 g water. Vervang eventueel wat van het water door yoghurt, dat geeft een zachter resultaat. Kneed het deeg een paar minuten en laat een uur rusten.
Snijd 1 groene paprika, en 2 tomaten in kleine blokjes. Verwijder eerst de zaadjes. Wring de tomaat en paprika uit in een theedoek, zodat het zo droog mogelijk wordt. Snijd een paar takjes verse peterselie fijn. Meng de tomaat, paprika en peterselie met 200 g lamsgehakt. Voeg 2 tl gemalen piment toe, 1 el Turkse rode peperpasta, zout en peper, en meng goed.
Verhit de oven voor op 220°C, met een bakplaat er al in zodat die goed heet kan worden.
Verdeel het deeg in twee stukken en duw het met je hand uit tot een ronde of ovale lap. Verdeel het gehaktmengsel erover door het met je handen op het deeg plat te drukken. Strooi nog 1 tl pul biber erover (of meer als je van pittig houdt).
Schuif de pizza's op de bakplaat en bak 15 minuten tot het deeg en het gehakt gaar zijn.
Turkish pizza with allspice
I have blogged before about Turkish pizza, but I keep experimenting. This one was spiced nice. Go to a Mediterranean food store first to get the necessary ingredients, and then enjoy!
I think I have to practise some more on my spreading technique, because the meat layer was a little too thick. Anyhow, it tasted good.
Create a dough from 200 g flour, ½ tsp yeast, ½ tsp salt and 120 g water. You can replace some of the water with yoghurt to get a softer dough. Knead it for a few minutes and let rest for one hour.
Dice 1 green bell pepper and 2 tomatoes. Remove the seeds first. Chop a few sprigs of fresh parsley finely. Mix the tomato, bell pepper and parsley with 200 g minced lamb. Add 2 tsp ground allspice and 1 tbsp Turkish red pepper paste, salt and pepper, and mix well.
Preheat the oven to 220°C/425°F, with the baking sheet already in it in order to create a very hot surface.
Divide the dough in two pieces. Push with your hand into flat, thin ovals or circles. Spread the filling in an even layer on the dough. Sprinkle 1 tsp pul biber on top, place in the oven and bake for 10-15 minutes, until the meat is cooked and the dough is crispy.
Labels:
gehakt / minced_meat
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
MMM lekker...
BeantwoordenVerwijderenpul biber? (ken ik niet...) Kan chilivlokken ook?
Ja, chilivlokken kan ook. Ik heb Pul biber gekocht in een Turks/Marokkaans winkeltje. Het is iets minder heet dan chilivlokken.
BeantwoordenVerwijderenAls je zo winkeltje in de buurt hebt, zou ik zeker eens gaan kijken. Je waant je in een andere wereld. Ik vind dat altijd erg leuk.
Ik ga zeker kijken. Bedankt- weer wat geleerd!
BeantwoordenVerwijderen