Dit recept komt uit het boek van Greg & Lucy Malouf, Turquoise.
Pocheer 4 kipfilets tot ze gaar zijn, ong. 10 minuten, in water met 1 kleine ui (in vieren), 1 stengel bleekselderij (in stukken), 1 takje tijm, 2 laurierbladeren, ½ citroen, 1 tl witte peperkorrels, 1 milde Spaanse peper (in de lengte gehalveerd). Haal de kip uit de pan, laat afkoelen en scheur zo fijn mogelijk met een vork of je vingers. Bewaar het kookvocht.
Verhit 4 el walnotenolie en voeg 4 tl paprikapoeder toe. Pas op dat de paprika niet te heet wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Verhit 25 boter in een koekenpan. Voeg 1 gesnipperde rode ui, 4 gepelde teentjes knoflook, 4 tl mild paprikapoeder, 1 tl scherp paprikapoeder toe. Verwarm op laag vuur tot de ui zacht is.
Week 2 sneetjes oudbakken brood in wat van het achtergehouden pocheervocht. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Maal 150 g walnoten fijn in een keukenmachine. Doe er het uimengsel, brood, zout, peper en een scheutje citroensap bij en maal tot een homogeen geheel. Schenk er zoveel kookvocht bij dat het de dikte van mayonaise heeft.
Doe de walnotensaus over in een kom, voeg het kippenvlees toe, met 125 g yoghurt, en meng alles goed.
Verhit de paprika-olie opnieuw. Schep de kip op borden en schenk de olie erover.
Ik heb het geserveerd met Turks brood en broccoli met tahinisaus (recept volgt).
Uit het boek: | |
Circassian Chicken
This recipeis from a book from Greg & Lucy Malouf, Turquoise.
Poach 4 filets of chicken in water until done, with 1 small onion (in quarters), 1 celery stalk (in pieces), 1 sprig of thyme, 2 bay leaves, ½ lemon, 1 tsp white pepper corns, 1 mild chilli (sliced lengthwise). When ready, remove the chicken from the pot, let cool, en shred as finely as you can. Use a fork or your fingers. Keep the poaching liquid.
Heat 4 tbsp walnut oil and add 4 tsp paprika. Take care not to burn the paprika. Remove from the heat and set aside.
Heat 25 g butter in a frying pan. Add 1 chopped red onion, 4 peeled cloves of garlic, 4 tsp mild paprika, 1 tsp hot paprika. Warm on low heat until the onion is soft.
Soak 2 slices of stale bread in some of the poaching liquid. Squeeze out as much liquid as you can.
Process 150 g walnuts in a food processor until finely ground. Add the onion mixture, bread, salt, pepper and a splash of lemon juice. Process until it's a homogeneous mass. Pour in the poaching liquid until the consistency resembles mayonaise.
Put the walnut sauce in a bowl. Add 125 g yogurt and the shredded chicken. Mix well. Serve on 4 plates. Heat the paprika oil and drizzle over the walnut sauce.
I served it with Turkish bread and Broccoli in tahini sauce (recipe follows).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten