zondag 13 maart 2011

Kip met sucuk en groenten



Dit recept komt uit het boek van Greg & Lucy Malouf, Turquoise. Nu bij bol.com voor slechts 15 euro, dat is geen geld voor zo'n mooi boek. Voor de sucuk zul je naar een Turks/Marokkaanse winkel moeten. Het is een gekruid Turks worstje, zie ook hier.

Om de prei als spaghetti te presenteren, zie ik achteraf de lol niet zo van in. Het is alleen maar extra werk en voegt niet zoveel toe. In stukjes of plakjes was ook prima geweest.



Kook 2 kleine preien in kippenbouillon of water in 20 minuten gaar. Giet af, bewaar het kookvocht. Laat afkoelen en snijd in lange, dunne repen. Meng met 1 el olijfolie en 1 el citroensap, zout en peper.

Snijd 300 g kippenvlees in blokjes, bestrooi met zout en peper en bak bruin in een braadpan. Voeg 1 knolraap of koolrabi (in blokjes), groene chilipepers (kleingesneden, aantal naar smaak), 1 rode ui (gesnipperd), 1 trostomaat (gehakt), 1 teentje knoflook (in plakjes), 2 tl mild paprikapoeder, 1 laurierblad, 50 g sucuk (in plakjes) en 150 ml van het preikookvocht. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken tot het vlees en de groenten gaar zijn.

Roer een scheutje citroensap erdoor, breng op smaak met zout en peper. Serveer met de preispaghetti.


Uit het boek:





Chicken with sucuk and vegetables

This recipe is from a book from Greg & Lucy Malouf, Turquoise. A lovely book about Turkish cooking. Go to a Mediterranean foodstore to buy sucuk. That's a Turkish spiced sausage, see here.

In hindsight I don't see the sence of presenting the leeks as spaghetti. I think slices or pieces would have been just as fine, but less work.

Boil 2 leeks in chickenstock or water for 20 minutes. Drain, reserve the cooking water. Let cool and slice in long, thin strips. Mix with 1 tbsp olive oil and 1 tbsp lemon juice.

Dice 300 g chicken meat (best is from the leg), sprinkle with salt and pepper en brown in a Dutch oven. Add 1 turnip (diced), green chilli peppers (to taste, chopped finely), 1 red onion (chopped), 1 tomato (chopped), 2 tsp mild paprika, 1 bay leaf, 50 g sucuk (sliced) and 150 ml of the cooking water from the leeks. Bring to the boil, simmer for 10 minutes, or until the meat and turnip are done.

Mix in a splash of lemon juice, season to taste with salt and pepper. Server with the leek "spaghetti".

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...