Dit recept is van het boek Noedels: snel en super van Sri Owen. Het is een smakelijk noedelgerecht. Oorspronkelijk moeten er paddestoelen in, maar ik besloot er wat andere groenten in te doen, sperziebonen.
Bereid de groenten voor. Hak 1 ui en 2 tenen knoflook fijn. Snijd een stuk winterwortel van 6 cm in dunne reepjes. Snijd 100 g sperziebonen in stukjes van 2 cm.
Kook de sperziebonen 5 tot 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
Kook 120 g eiernoedels volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
Verhit olie in een wok en roerbak de ui en knoflook. Voeg wortel toe en roerbak tot de wortel zacht is.
Voeg 1 tl geraspte verse gember, 2 el sojasaus, 1 tl korianderpoeder, ¾ tl gemalen witte peper en 1 el tomatenpuree toe en roer goed.
Voeg noedels en sperziebonen toe, en 50 ml water. Schep om tot de noedels goed gemengd zijn met de overige ingrediënten en goed opgewarmd zijn.
Serveer met Balinese balletjes.
Bron: | |
Fried noodles
This recipe is adapted from Noodles the New Way by Sri Owen. Sri lists mushrooms as an ingredient, but I used a different vegetable: green beans.
Prepare the vegetables. Chop 1 onion and 2 cloves of garlic finely. Dice or julienne a 6 cm piece of carrot. Slice 100 g green beans in 2½ cm (1 inch) pieces.
Boil the green beans for 5 to 10 minutes until nearly done. Boil the noodles according to package instructions. Drain and hold under a cold water tap to stop the cooking proces.
Heat oil in a wok and stir-fry the onion and garlic. Add the carrot and fry until soft. Add 1 tbsp grated fresh ginger, 2 tbsp soy sauce, 1 tsp crushed corianderseeds, ¾ tsp ground white pepper and 1 tbsp tomatopurée. Stir.
Add noodles and green beans, and 50 ml water. Stir to combine the noodles with the rest of the ingredients. Serve when everything is piping hot.
I served it with Balinese patties.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten