
Een heel simpele, maar erg lekkere salade. Het is een goede smaakcombinatie. Ik kwam op het idee door het boek Smaakvrienden.

Snijd 1 koolrabi, 1 grote, of 2 kleine appels, ½ komkommer in kleine blokjes. Snijd stuk of 10-15 kerstomaatjes in vieren. Snijd 2 el muntblaadjes fijn.
Voor de dressing meng je 2 el yoghurt, 2 el mayonaise, 1 tl Dijonmosterd, scheutje citroensap, 1 tl suiker, 1 el droge sherry (als kinderen mee-eten, laat dan de sherry weg).
Meng alles door elkaar.
Verdeel 2 gerookte makreelfilet in stukjes en verdeel erover.
Salad with koolrabi, apple, cucumber and mackerel
Very simple, but tasteful salad. I got the idea from a Dutch cookbook called Smaakvrienden (which translates to Friends of Taste). A very good combination of ingredients.
Dice 1 koolrabi, 2 small apples, ½ cucumber. Quarter 10-15 cherry tomatoes. Chop 2 tbsp mintleaves finely. Mix.
For the dressing, mix 2 tbsp yogurt, 2 tbsp mayonaise, 1 tsp Dijon mustard, splash of lemon juice, 1 tsp sugar, 1 tbsp dry sherry. Adjust to taste.
Mix everything. Shred 2 smoked mackerel fillets in small pieces and spread on top.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten