woensdag 20 juli 2011

Salade met koolrabi, appel, komkommer en makreel



Een heel simpele, maar erg lekkere salade. Het is een goede smaakcombinatie. Ik kwam op het idee door het boek Smaakvrienden.



Snijd 1 koolrabi, 1 grote, of 2 kleine appels, ½ komkommer in kleine blokjes. Snijd stuk of 10-15 kerstomaatjes in vieren. Snijd 2 el muntblaadjes fijn.

Voor de dressing meng je 2 el yoghurt, 2 el mayonaise, 1 tl Dijonmosterd, scheutje citroensap, 1 tl suiker, 1 el droge sherry (als kinderen mee-eten, laat dan de sherry weg).

Meng alles door elkaar.

Verdeel 2 gerookte makreelfilet in stukjes en verdeel erover.

Salad with koolrabi, apple, cucumber and mackerel

Very simple, but tasteful salad. I got the idea from a Dutch cookbook called Smaakvrienden (which translates to Friends of Taste). A very good combination of ingredients.

Dice 1 koolrabi, 2 small apples, ½ cucumber. Quarter 10-15 cherry tomatoes. Chop 2 tbsp mintleaves finely. Mix.

For the dressing, mix 2 tbsp yogurt, 2 tbsp mayonaise, 1 tsp Dijon mustard, splash of lemon juice, 1 tsp sugar, 1 tbsp dry sherry. Adjust to taste.

Mix everything. Shred 2 smoked mackerel fillets in small pieces and spread on top.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...