zondag 3 juli 2011

Sperziebonen met tianjin en gehakt



Voor de tianjin groenten moet je echt naar een toko. Ze zitten in een schattig potje. Zie ook Tokowijzer voor meer informatie. Dit is een heel gemakkelijk, snel, en erg lekker gerecht dat is gebaseerd op een recept van Fuchsia Dunlop uit haar boek "Land of Plenty".



Haal 300 g sperziebonen af, snijd ze doormidden en kook ze 12 minuten. Giet af.

Bak 250 g gemengd gehakt (of varkensgehakt) in een grote pan of wok tot het roze verdwenen is. Voeg 2 tl Shaoxing rijstwijn, 2 tl sojasaus, 2 el Tianjin ingemaakte groenten toe. Meng goed, bak nog een minuutje en doe de sperziebonen erbij. Bak nog een paar minuten op hoog vuur. Besprenkel met 2 tl sesamolie.

Serveer met noedels. Kook 120 g noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng er 1 el sesamolie door.


Bron:

QR-code:







Green beans with tianjin vegetables and minced meat

To find the Tianjin preserved vegetables go to an Asian food store. It's a cute little ceramic jar. See Wikipedia for more information. This dish is easy, quick and tasty. It's based on a recipe from Fuchsia Dunlop in her book "Land of Plenty".

Clean 300 g green beans, cut in two and boil 12 minutes. Drain.

Fry 250 g mixed minced meat (or use minced pork) in a large pan or wok until no longer pink. Add 2 tsp Shaoxing ricewine, 2 tsp soy sauce, 2 tbsp Tianjin preserved vegetables. Mix well and fry for another minute. Add the green beans. Fry for a few more minutes. Sprinkle with 2 tsp sesame oil.

Serve with noodles. Boil 120 g noodles according to package instructions. Drain and mix through 1 tbsp sesame oil.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...