zondag 24 juli 2011

Turks brood met ham, brie en champignons



Dit idee deed ik op in de kantine op het werk. Het is simpel en lekker voor een vrijdagavond. Ik denk dat ik de volgende keer de biefstuk weglaat. Het voegt niet echt wat toe.



Verhit de gril.
Neem een half volkoren Turks brood, of een ander soort lekker knapperig bruin brood. Snijd overlangs doormidden. Beleg met plakjes ham en brie.

Snijd 1 prei in ringetjes. Snijd 1 biefstuk in kleine plakjes.
Verhit olie in een koekenpan, en bak 200 g champignons (in plakjes). Bak de champignons met de prei, zout en veel versgemalen zwarte peper. Voeg de biefstuk toe en bak een paar minuutjes mee.
Verdeel de champignons over het brood en strooi en er tijm over.
Leg het brood een paar minuten onder de gril tot de kaas smelt. Serveer.

Bread with mushrooms and brie

I got this idea from a snack I had at work. It's easy and nice for a friday night. The next time I think I will leave out the beef. The dish doesn't really need it.

Heat the broiller or grill.

Have half a Turkish bread, or another kind of hearty whole-wheat bread. Slice through lengthwise. Cover with slices of ham and brie (cheese like camembert).
Slice 1 beefsteak in small pieces.
Slice 1 leek in rings. Heat oil in a frying pan and fry the leek and 200 g mushrooms (sliced) with salt and lots of black pepper. Add the beef and fry until somewhat browned.

Spread the mushroom mixture on top of the ham and brie, sprinkle thyme on top. Put under the hot broiler until the cheese melts. Serve.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...