woensdag 6 juli 2011

Viscurry met koolrabi en venkel



Dit gerecht is gebaseerd op een recept uit "India Cookbook". Ik vind dat echt een leuk boek. Zoveel Indiase recepten heb je nog nooit bij elkaar gezien. En toch verander je er dan wat aan. Het recept heeft radijsjes als ingredient, maar ik heb koolrabi en venkel gebruikt, wat er ook erg goed bij past. Deze groenten worden niet helemaal zacht, maar blijven een beetje knapperig. Dat combineert goed met de zachte zalm. De specerijen zijn soms wat moeilijk te krijgen, vooral de zwarte kardemompeulen vind je niet in elke toko. Vervang ze anders door groene.



Snipper ½ ui. Verhit olie in een grote braadpan en bak de ui 5 minuten tot ze bruin is. Haal uit de pan en meng met 2 tl yoghurt.
Snijd 2 koolrabi en 1 venkelknol in blokjes. Verhit nog wat olie en bak de groenten tot ze iets bruin kleurt aan de randjes.
Meng 2 tl garam masala met ½ tl cayenne peper en 125 ml water. Doe dit bij de groenten. Voeg ook het uimengsel, 2 tl gemberpoeder, 2 tl kurkuma en zout toe. Doe 2 kaneelstokjes, 4 zwarte kardemompeulen, 4 groene kardemompeulen en 8 kruidnagels in een thee-ei, mousseline, koffiefilter, o.i.d., en doe erbij. Breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Voeg af en toe water toe indien nodig. Kook ondertussen rijst.
Snijd 500-600 g zalm in blokjes van 2 cm. Voeg ze toe en kook ze een paar minuten mee tot net gaar. Serveer met de rijst. Garneer met zwarte komijnzaadjes.

Indian fish curry with kohlrabi

This dish is based on a recipe from "India Cookbook". I really like this book. So many Indian recipes in one book. And still I want to change things. This recipe has radishes as an ingredient, but I used kohlrabi and fennel. These vegetables don't get completely soft, but stay a little crunchy. That goes well with the soft salmon. Some spices are hard to get in the Netherlands. Black cardamom pods for example. Substitute with green ones, if you wish.

Chop ½ onion. Heat some oil in a heavy Dutch oven en fry the onion 5 minutes until brown. Remove from the pot and mix with 2 tbsp yoghurt.
Dice 2 kohlrabi and 1 fennel bulb. Heat more oil and fry the vegetables until lightly browned on the edges.
Mix 2 tbsp garam masala, ½ tsp cayenne pepper and 125 ml water. Add to the vegetables in the pot. Add 2 tsp ground ginger, 2 tsp turmeric and salt. Add 2 cinnamon sticks (2" inch), 4 green cardamom pods, 4 black cardamom pods and 8 cloves. (I added them in a piece of muslin, to remove it more easily.)
Bring to the boil, lower the heat, simmer for 12 minutes until the vegetables are soft. In the meantime, cook rice.
Cut 500-600 g salmon in 1-inch pieces". Add to the vegetables, and cook until done, but slightly pink in the middle. Serve with rice. Garnish with black cumin seeds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...