zaterdag 10 september 2011

Bhajela Saranga (Gebakken vis)



Ik had weer eens zin in Indiaas koken dit weekend. Dit keer een visrecept uit het boek India Cookbook. Een briljant boek. Ik wil bijna alles wel maken wat erin staat, maar dan ben je nog even bezig met 1000 recepten! Dit recept is voor 2 personen. Het was niet moeilijk, en erg lekker, hoewel ik niet kan zeggen dat het nou zo typisch Indiaas was. De gebruikte ingrediënten zou je maar zo in bijvoorbeeld de Indonesische keuken kunnen tegenkomen. Maar wat maakt dat uit, het was wel lekker.



Neem 300 g zalmfilet en verdeel het in twee stukken. Maak inkepingen met een scherp mes, zodat de marinade er goed in kan trekken. Deze bestaat uit: ½ tl kurkuma, 1 el limoensap, zout. Meng dit in een kom, voeg de vis toe, wrijf het er goed in met je vingers, en zet een kwartiertje in de koelkast om te marineren.

Maak nu de saus. Doe de volgende ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn: ½ ui, 1 chilipeper, 1 teen knoflook, 2 cm verse gember, 2 el gedroogde, geraspte kokos en een beetje water om het te helpen een pasta te worden. Maal fijn.
Verhit de oven voor op 180°, en leg alvast een bakplaat erin om heet te worden.
Het boek gaat er vanuit dat je de vis in bananenvellen verpakt, maar ik heb aluminiumfolie gebruikt.
Vet 2 stukken aluminiumfolie in, leg de vis erop, en lepel de saus erover. Vouw dicht, zodanig dat de saus er niet uit kan lopen.
Zet 10 minuten in de oven op de hete bakplaat.


Uit het boek:

QR-code:







Bhajela Saranga (Baked Fish)

I felt like cooking Indian this weekend. This time I made a fish recipe from India Cookbook. A briljant book! When leafing through the pages I would like to make almost everything. But that will take a while with a 1000 recipes! This recipe serves 2 persons. It wasn't very difficult to make, and it tasted good. However, I imagine these ingredients could show up in an Indonesian dish as well. But that doesn't matter, for it was good.

Take 300 g salmon fillet. Score the flesh with a sharp knive, so the marinade can easily penetrate. Mix in a bowl 1 tbsp lime juice, ½ tsp turmeric, salt to taste. Throw in the salmon and rub the marinade in the flesh with your fingers. Cover and let marinade in the fridge.

Make the sauce. Put ½ onion, 1 chili pepper, 1 clove of garlic, 1-inch piece of fresh ginger, 2 tbsp desiccated coconut and a little water to help it make into a paste. Grind finely. Preheat the oven to 180°C (350°F). Place a baking sheet already in it to heat up.

Cut the fish in 2 individual portions. The book tells you to use banana leaves to wrap the fish in, but I used aluminum foil. Grease the foil leaves and place the fish in the middle. Top with the sauce. Fold into a parcel, in a way that the juices cannot escape. Place on the baking sheet and bake for 10 minutes.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...