zondag 6 mei 2012

Massaman curry van rundvlees met aardappel en sjalots



Erg lekker, deze curry. Met zelfgemaakte currypasta, heerlijk. Hoewel je natuurlijk ook massaman currypasta kunt kopen, die zijn vaak ook erg lekker. Door het lange sudderen, valt het vlees vanzelf bijna uit elkaar. De zwarte cardemompeulen geven een rokerig aroma, maar niet overheersend. De genoemde hoeveelheden zijn voldoende voor 8 tot 10 mensen.



Snijd 1,5 kg Runderstoofvlees (bijvoorbeeld sukadelappen) in blokjes van zo'n 2-2½ cm. Doe in een een grote braadpan met 400 ml kokosmelk, 1 tl zout en 400 ml water. Het vlees moet net onder staan, pas anders de hoeveelheid water aan.
Voeg 6 zwarte kardemompeulen en 1 kaneelstokje van 10 cm toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 2½ - 3 uur sudderen.

Snijd 300 g aardappelen in blokjes. Pel een stuk of 10 sjalotjes.
Maak 125 ml tamarindewater. (Doe 1 el tamarinde in een kom, overgiet met 150 ml heet water, laat 15 minuten weken, giet door een zeef en wrijf zoveel tamarinde door de zeef als je kan. Gooi de pulp weg.)

Voeg na de suddertijd de volgende ingrediƫnten toe:
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 el palmsuiker
  • 1 portie massaman currypasta
  • aardappelen
  • sjalotjes
  • tamarindewater

Roer goed door elkaar. Proef of de smaken goed in balans zijn. Laat nog 30 minuten pruttelen tot de aardapelen gaar zijn.
Verwijder de kaneelstokjes en cardemompeulen. Serveer met een salade.
Optioneel: rooster een handvol pinda's, hak ze grof en strooi ze over het vlees.


Bron:

Scan met je mobiel voor de boodschappenlijst:







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...