donderdag 10 mei 2012

Thaise omelet



Een simpel, maar erg smakelijk gerecht. Ik vond het te weinig voor een hoofdgerecht, maar met een salade erbij zijn de hoeveelheden goed. Het is iets aparts, maar toch snel en gemakkelijk genoeg voor doordeweeks.



Hak 3 tenen knoflook fijn. Hak 3 lente-uitjes fijn. Ontvel 2 tomaten en hak ze in blokjes. Hak de blaadjes en steeltjes van een klein bosje koriander. Kneus ½ tl zwarte peperkorrels (of maal ze grof).

Verhit olie in een koekenpan. Voeg knoflook en koriander toe en bak tot het geurt. Voeg 250 g rundergehakt toe, en bak het rul. Al roerend wordt het vermengd met de knoflook en koriander. Doe de lente-uitjes, zwarte peper en tomaat erbij. Roerbak tot de tomaat wat zachter wordt. Proef voor zout, en voeg eventueel wat toe.

Kluts 4 eieren met ¼ tl kurkuma en 1 el vissaus. Bak hiervan 2 omeletten tot ze net niet gaar aan de bovenkant zijn. Leg op elke omelet de helft van het gehaktmengsel. Leg er nog wat korianderblaadjes op en klap de omelet dubbel. Serveer.


QR-code naar boodschappenlijstje:






4 opmerkingen:

  1. Hallo Claudia,
    Vind je het leuk om weer eens mee te doen aan het Foodblogevent van mei? (zie mijn blog)
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superlekker! Deze middag uitgeprobeerd. Vrouw wou eerste omelet niet meer afgeven en zoon van 5 jaar heeft mij nog een kwart overgelaten van de 2de omelet :-) Blijvertje hier ten huize. Bedankt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo combek,
    Wat leuk dat het recept je bevallen is. De volgende keer een dubbele hoeveelheid maken, dan maar?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Caroline,
    Ik zal eens kijken of ik iets met aardbeien kan doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...