donderdag 3 mei 2012

Massaman currypasta



Massaman betekent 'moslim' in het Thais. Deze currypasta wordt dan ook veel gebruikt voor thaise gerechten die door het islamitische deel van de bevolking wordt gegeten. De currypasta past met name goed bij lamsgerechten.
Ik vond het leuk om eens zelf een currypasta te maken. Het smaakt heel anders dan de pasta uit een potje, hoewel dat soms hele goede zijn. Het smaakt op de een of andere manier verser.



Verwijder de zaadjes uit 10 gedroogde chilipepers. (Breek ze open en schud de zaadjes eruit.)
Haal de zaadjes uit 20 kardemompeulen.
Snipper 1 ui en 5 à 6 knoflooktenen.
Haal de buitenste lagen van 2 stengels citroengras en snijd het binnenste deel zo fijn mogelijk.

Verhit een koekenpan zonder olie, doe de chilipepers erin, en schud ze rond tot ze wat donkerder worden. Laat afkoelen op een bord.
Doe de volgende ingrediënten in de koekenpan:
  • kardemomzaadjes
  • 2 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 16 kruidnagelen
  • kaneelstokje van 5 cm
  • 2 grote stukken foelie

Rooster ze tot ze geurig worden, en wat donkerder kleuren. Laat ze niet verbranden! Laat afkoelen op het bord.
Verhit 2 el olie in de koekenpan, doe de ui en knoflook erbij en bak tot het bruin is, ca. 10-15 minuten.
Wanneer de geroosterde specerijen afgekoeld zijn, maal ze fijn in een specerijenmolen (of vijzel).
Doe ze bij de ui, samen met 1 tl garnalenpasta (ook wel trassi of blacan of gapi genoemd), en bak nog 2 minuten.
Doe alles over in een kleine keukenmachine, voeg 2 el verse gember, 8 el kokosmelk en citroengras toe.
Maal alles tot een smeuïge pasta.


Bron:

QR-code naar boodschappenlijst:







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...