zondag 20 mei 2012

Thaise viskoekjesViskoekjes heb ik nog nooit gemaakt, hoewel het concept mij al een tijdje intrigeert. Vandaag kwam het er dan toch van. Ik vond een recept in het boek Thai Food van David Thompson, en het leek erg lekker. Ik maakte de rode currypasta naar een recept uit hetzelfde boek. Om alle ingrediƫnten in huis te halen toog ik naar Oriental Supermarket aan de Johan de Witlaan in Arnhem. Een ontzettend leuke toko. Het is een grote winkel met een ruim assortiment. Het maakt niet uit wanneer je er komt: het is er altijd druk. Ik haalde de benodigde ingrediƫnten om later de currypasta en viskoekjes mee te maken. Ik kan wel een uur zoet zijn in zo'n winkel en kom met meer naar buiten dan op mijn lijstje stond. Dit keer had ik 3 tassen vol.

Het recept voor de rode currypasta volgt later. Ik vond de viskoekjes iets aan de zoute kant. Maar het komkommer-zoetzuur was daar wel een goede tegenhanger voor. Toch denk ik dat ik de volgende keer ik iets minder vissaus zal gebruiken. Verder vond ik het smullen. Ook erg geschikt als borrelhapje. Dit gerecht is genoeg voor 2 personen als hoofdgerecht, of 4 personen als voorgerecht.


Bron:

QR-code naar boodschappenlijst:Thai fish cakes

I have never made Fisk cakes so far. The idea has appealed to me for some time. I was leafing through the book on Thai Food by David Thompson, and there I saw a recipe. I decided it was time for fish cakes. I went to a Oriental supermarket in Arnhem. It's a large store in which I always spend more time and buy more then intended.

I'll give you the recipe for the red curry paste later.

I found the fish cakes a little bit salty. But the sweet and sour cucumber counterbalanced that beautifully. Still I thing next time I'll use a little less fish sauce. But it was very good. Also nice as a snack. This recipe serves 2 as a main dish, and 4 as a snack or first course.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...